E3: KAMPIOEN!!

10 december 2014
www.bladella.nl
“Dit is een goed stel hoor!” E3 kampioen. Techniek doet overwinnen. Zaterdagmorgen (29 november jl.) kwam op de groepsapp de mededeling binnen dat Sjoerd Meijer

een van onze spelers ziek was. Die mededeling deed het niet goed bij zijn medespelers, maar niet getreurd want er werd na het nodige gebel en geapp toch een vervanging geregeld. David van Lierop zou nadat hij klaar was met zijn wedstrijd ons team bijstaan tijdens de laatste wedstrijd van de competitie.
Deze laatste wedstrijd was trouwens cruciaal, wilden we nog kampioen kunnen worden. We moesten uit tegen Marvilde E2 en dat was thuis nog een zeer lastige wedstrijd gebleken.
We werden gelukkig vergezeld door een zeer fanatieke groep supporters die zich, overigens tot enig ongenoegen van de scheidsrechter, zeer duidelijk roerde.
Gesteund door dit verbale geweld trok de E3 ten strijde. Na een furieus begin waarin al snel de 0-1 viel bleek dat de E3 nu veel beter voor de dag kwam dan tijdens de eerste ontmoeting. De wedstrijd werd mede namens een viertal treffers van Brend dan ook met 1-5 gewonnen en het kampioenschap was binnen (overigens wel samen met ZSC E1).

Wat opviel was dat wederom de tegenstander vertelde dat ze een zwakke dag hadden, dit hadden we vaker gehoord. Wij denken dat daar echter ook de kracht ligt van dit team, namelijk het vermogen om op techniek de tegenstander de baas te blijven. Fysiek was de E3 namelijk verreweg het kleinste en waarschijnlijk ook jongste team van deze competitie.
Dit team kan namelijk geweldig combineren en nadat we een kleine wijziging in de opstelling hadden doorgevoerd werd er ook enorm goed verdedigd. Alle spelers kennen de bewegingen (de masterclasses betalen zich hier uit) en geen enkele gaat zijn tegenstanders uit de weg. Ze zijn in staat om goed in hun positie te spelen en zijn hun leeftijd al ver vooruit als het gaat om combinatie- en positiespel. Maar wat wij als trainers een van de meest positieve dingen vinden is dat ze een team zijn dat voor elkaar wil vechten en elkaar steunt.
Daarom kunnen we gerust zeggen: “Dit is een goed stel hoor”.
De E3 bestaat uit:
Jordy van Herk: Onze aanvoerder. Jordy staat centraal op het middenveld. Hij verdeelt het spel en heeft een onnavolgbare dribbel. Jordy laat als een echte aanvoerder zien wanneer het spel in een hoger tempo moet en hij zal nooit verzaken. Cantona, Rensebrink of toch voor de jonkies Strootman, nee, wij hebben Jordy.
Teun en Jelle de Kort: Laat het horen, er is weer een echte voetbaltweeling opgestaan. Het hart op de tong, fanatiek tot het bot en gezegend met een goede techniek en fantastisch schot. Teun is de centrumspits (type Falcao), wacht op zijn kans en weet vanuit moeilijke hoeken te scoren. Jelle de opkomende verdediger (Marcelo) die op de juiste momenten mee gaat, daarmee zeer dreigend is en zijn tegenstanders het leven zuur maakt. Een voetbaltweeling waar Bladella nog veel plezier van gaat hebben. Gebroeders van de Kerkhof, gebroeders de Boer, weldra gebroeders de Kort.

Edwin Chen: Onze Ji-Sung Park of moeten we zeggen Keisuke Honda. Nee, dit is Edwin, Fast Eddie, de speler die geweldige skills ( de sleep van Depay) heeft en al vlot een bal 40 keer hoog houdt. Edwin is razendsnel en een lastpak voor zijn tegenstanders. Scoort mooie doelpunten en heeft soms het wat nonchalante van de rasvoetballer.

Milan van Lierop: Keihard, pijlsnel en ijzersterk, welke superlatieven zijn er niet van toepassing op Milan. Op de fijne Italiaanse leest geschoeide verdediger. Als aanvaller moet je bang zijn, hij vreet je op. Vierchowod,  Materazzi, Maldini of Gentile, no, Milan si, che è un grande giocatore.
Sjoerd Meijer: Klasse speler die goed kan schieten en een zeer goede techniek heeft. Dit in combinatie met veel kracht maakt van Sjoerd een tegenstander van formaat. Hij kan alles, diep in de spits, centraal in het midden, alle plaatsen in de verdediging en altijd dreigend. Sjoerd is niet te vergelijken, misschien een combinatie van James Rodriguez en Bastian Schweinsteiger.
Felix Fransen: Een felle verdediger die dit combineert met techniek, een bal afpakken en vervolgens achter het standbeen de bal vrijmaken en de vrije man zoeken. Koppend sterk ondanks dat de tegenstanders een kop groter zijn.  Vaak mee opkomen en dan toch weer op tijd terug zijn. Dani Alves maar dan blond.
Brend van der Poort: A.k.a. het kanon. Regelmatig roepen we: “laat maar eens los!”. Brend kan geweldig schieten, keepers hebben hier vaak geen antwoord op. Brend kan floaters schieten, van die ballen waarvan je niet precies weet waar ze heengaan (denk aan Roberto Carlos) en de voorzetten van Brend zijn een feest voor elke spits.
Thijs Wouters: Last but not least, onze keeper. Wat hebben we vaak te horen gekregen dat wij een goede keeper hebben. Hij heeft regelmatig de E3 de punten bezorgd. Op de training soms wat minder bij de les maar tijdens de wedstrijd geconcentreerd en messcherp. Fantastisch op de lijn en een geweldige uittrap. Deze sluitpost staat er, onze van der Sar, De Gea of Courtois.

Wij als trainers zijn fanatiek maar wat hebben wij een plezier met dit team. Ze nemen het aan, pikken het op en trainen goed. Tijdens de wedstrijden geven ze niet op en doen ze altijd hun best.
En, ze zijn nog lang niet uitgeleerd  want er zit veel potentie in!
“Een goed stel hoor!”
 

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven