Nieuws

Spanning in en tegen Bergeijk

06 december 2014
www.bladella.nl
Bladella en Bergeijk huizen aan de onderkant van het klassement. Het verschil bedraagt slechts twee punten. Dat gaat een superspannende derby opleveren met grote belangen.

Benauwd
Koploper Rood Wit werd zondag goed partij gegeven. Helaas zat het in de beginfase niet mee. Al na drie minuten werden fouten achterin genadeloos afgestraft. Keeper Ruud ging onder de bal door en Donny Spruijt mocht volkomen vrijstaand van dichtbij inkoppen. Ruud maakte dat in het spannend duel goed met fraaie reddingen. Het middenveld stond weer en er werd bij tijd en wijle aardig gebald. Rood Wit had het benauwd, maar de Tipmast druk leverde helaas geen blauwwit doelpunt op. In minuut 87 kon de koploper pas opgelucht ademen toen door een foute terugspeelbal Joey Hellstern vrij voor onze keeper werd gezet. Een makkelijke penalty vloeide daar uit voort en dat betekende 0-2. De mannen van Jasper van Hoof hadden meer verdiend.
 
2x gelijk
Vorig seizoen werd tegen de blauwgele formatie 2x gelijk gespeeld. In de spannende pot in Bergeijk was Bladella een uurtje lang wat sterker, maar verzuimde toen de verdiende 0-1 voorsprong uit te bouwen. Dat werd op het eind afgestraft door Bergeijk. Het had zelfs niet veel langer moeten duren. Bergeijk had in het laatste kwartier meer adem over en werd steeds dreigender.
Op de thuisbasis lieten beide teams opnieuw veel strijd zien. De Tipmast Boys namen in de eerste helft een verdiende voorsprong. Na rust werd dat door Bergeijk gecorrigeerd tot 1-2, maar meteen daarop mocht Nicky Buis de gelijkmaker aantekenen. Ook dat gelijke spel was wel terecht.
 
Dure punten
Beide teams hebben t.o.v. vorig seizoen wat kwaliteit moeten inleveren. Zo is de zeer behendige Samim Yosufi naar EFC gelokt. De ploeg van aanvoerder Cees Theuws wist thuis alleen nog te winnen van Wilhelmina Boys. Driemaal kon op vreemde bodem de volle buit weggekaapt worden. Dat was bij Oirschot, JongBrabant en afgelopen zondag bij eerste degradant HVV Helmond (1-5). Bergeijk speelde dit seizoen nog niet gelijk en zal tegen concurrent Bladella daar ook niet op spelen. Bij deze stand kunnen geen van beide teams op voorhand met een draw tevreden zijn.
 
Spanning
Om met minder zorgen over twee weken de winterstop in te gaan moeten beide kemphanen punten pakken. De belangen zijn supergroot en dus wordt het op sportpark Bergerheide een zespunten gevecht. Voor de blauwwitten wordt het traditioneel een moeilijke strijd tegen het team van de altijd fanatieke coach Frans Verbeek.
Om half drie gaan twee keepertjes de derby aan de gang zetten: Daan Rijkers (Bergeijk F4) en onze mascotte Jort van Lippen (E2). De steun van Jort met die van de blauwwitte aanhang kan net voldoende zijn om deze lastige klip Bergeijk te omzeilen. Getooid met een dikke blauwwitte das en WFC-pet op op naar de Eerselsedijk!



Lees ook op site van Trompettercup 'Speler v/d Week' Job Lavrijssen (Bergeijk)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven