Goed spel maar helaas geen punten…

01 december 2014
www.bladella.nl
Bladella - Rood Wit V: 0-2. Bladella kreeg opnieuw minder dan het verdiende. Op basis van de inzet en het verzorgde combinatiespel had Bladella een punt verdiend.

Door fouten van de blauwwitten zelf kreeg de koploper de kans om de drie punten mee naar Veldhoven te nemen. En die kans lieten de roodwitten niet liggen.
 
Dat het vlot zou gaan, daar zag het zeker in de tweede helft niet naar uit. Wel stond het al na drie minuten 0 – 1 maar pas in de 86ste minuut werd het door een benutte penalty 0 – 2. Jammer voor de thuisploeg want op basis van de inzet en het verzorgde combinatiespel had Bladella zeker één punt verdiend.
 
Vóór de wedstrijd was duidelijk dat er door blessures geen beroep op de voorwaartsen Anel Selimovic, Dirk Reijnders, Joris Evers en Nicky Buis gedaan kon worden. In de achterhoede ontbreekt al enkele weken de jonge Cas Vosters door een schouderblessure. Daarom werd van de coach Jasper van Hoof de nodige creativiteit verlangd. Hij koos voor een sterke defensie met de ervaren Hans van Kemenade, Mark Hendriks en Mark Adams. Middenvelder Pim van Erp speelde op de backplaats. Het middenveld met Tom Maas en Joep van de Ven combineerde prima met in het midden Geert van Overbeek die vooral in de tweede helft met prima pasjes strooide. Zijn schoten op doel waren minder effectief.  Dat kan ook gezegd worden van de voorhoede: spits Ruud Leermakers werd niet bereikt en dat gold ook voor de buitenspelers Tommy Ansems en Ibou Bot. Dat de Bladella-voorwaartsen weinig kansen kregen had natuurlijk ook te maken met de sterke Rood Wit-defensie.
 
De wedstrijd begon sensationeel. Al in de 1ste minuut was er een fraaie actie van Ibou Bot na een splijtende pass van Joep van de Ven en een scherpe voorzet van Pim van Erp. De doelman plukte de bal bekwaam uit de hoek. De tweede kans een minuut later, was voor Rood Wit. Doelman Ruud van Stokkom zeilde onder de bal door en Donny Spruijt kon de hoek uitzoeken voor zijn rake kopbal: 0 - 1. Eén minuut later ging een strakke kopbal van Joep van de Ven over na een voorzet van Tommy Ansems. Maar dit attractieve begin werd in het vervolg van de wedstrijd niet doorgetrokken.
 
Meer dan een half uur was het spelbeeld hetzelfde. Spelend vanuit de defensie en het middenveld hield de Bladella de bal goed combinerend in de ploeg zonder dat er gevaar kwam voor het vijandelijke doel. Rood Wit leek voorlopig genoegen te nemen met de minimale voorsprong maar liet volgens de meegereisde supporters de thuisploeg veel te veel aan de bal. Net voor rust werd de spanning groter doordat voor beide doelen enkele kansrijke situaties ontstonden. Bij Bladella was Joep van de Ven hierbij actief en bij de gasten was het vooral de jonge Joey Hellstrern die voor gevaar zorgde. Maar bij rust was het nog 0 – 1 in het voordeel van Rood Wit Veldhoven.
 
De tweede helft begon ook weer sensationeel voor Bladella. Na een goed genomen vrije trap van Tom Maas als in de 1ste minuut, kwam de bal voor de voet van de verbouwereerde Ibou Bot die de open kans op een gelijke stand zomaar liet liggen. Hoewel de gasten op kansen loerden bepaalde Bladella steeds meer het spel en nu ook op de heft van de tegenstander. De passes van Geert van Overbeek en de acties van Tom Maas zorgden steeds meer voor gevaar. De druk van het hardwerkende blauwwitte team nam toe. Het was dan ook bijzonder sneu dat door een persoonlijke fout de bal onverwacht bij de lepe spits Joey Hellstern terechtkwam die ongehinderd op doelman Ruurd van Stokkom afging. De keeper hinderde hem daarbij volgens de overigens goed leidende scheidsrechter teveel waardoor de bal op stip terecht kwam. Joey Hellstern voltrok zelf het vonnis met een harde trap naar de bovenhoek: 0 – 2.
 
Jammer dus deze uitslag voor wedstrijdmascotte Thijmen Smulders en de hard werkende en goed combinerende thuisploeg. Maar net als in een aantal voorafgaande wedstrijden bleven de punten achterwege. Misschien dat de komende wedstrijden, zondag tegen Bergeijk en over twee weken thuis tegen Dommelen, een beter resultaat gaan opleveren. Supporters zijn dan uiteraard weer welkom.

Bladella - Rood Wit 0-2


 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »