Nieuws

Nevelo in goeie doen

21 november 2014
www.bladella.nl
Voor de winterstop hebben De Tipmast Boys nog vier belangrijke partijen te spelen. Zondag naar Oisterwijk met als tegenstander Noeste Eenheid Voert Elkeen Langzaam Opwaarts.

Met dat devies werd in 1930 deze Oisterwijkse club opgericht.
Het is 22 jaar geleden dat Bladella in competitieverband tegen deze Oisterwijkse tegenstander de wei in moest. Vorig seizoen werd Nevelo na een superspannende strijd met Taxandria (ook uit Oisterwijk) kampioen in 4E: 61 punten uit 26 partijen en een doelsaldo van 98-30. Dat waren twee puntjes meer dan de buurman.
Maurizio Atzeni promoveerde daarna bij sv Nevelo van het 2e tot hoofdtrainer van het roodwitte vaandelteam Een trapje hoger in de 3e klasse werd slecht gestart. Na vier wedstrijden was slechts één schamel puntje gesprokkeld uit het gelijkespel tegen Spoordonkse Boys. Daarna liet het Oisterwijkse keurcorps van zich spreken.
 
Sterke reeks
Vier achtereenvolgende partijen werden gewonnen. Dat was tegen Wilhelmina Boys, Jong Brabant, Bergeijk en ook tegen Rood Wit V.. Nevelo trakteerde de koploper op de eerste competitienederlaag sinds 3 november vorig jaar. Volgens trainer Maurizio Atzeni was deze verrassende zege niet eens onterecht. ‘In de eerste helft speelden wij uitstekend. Na die rode kaart was het vooral vechtvoetbal.’ De laatste partij uit in Braakhuizen werd verloren. Nevelo begon fel aan die wedstrijd, zette direct druk en was duidelijk van plan om Braakhuizen niet in het spel te laten komen. Deze tactiek had al in de 6e minuut succes. Een vrije trap was het klusje voor Nevelo aanvoerder Lars van Engelen, hij plaatste de bal in de uiterste hoek. Na het stormachtige begin moest Nevelo uiteindelijk toch voor de individuele klasse in het Braakhuizen team buigen. De Oisterwijkers borduren voort op de mooie eerdere serie. Ze zijn in goede doen en voor Bladella een uiterst moeilijk te omzeilen klip.
 
Moed
Bladella is aan een mindere reeks bezig. Alleen met resultaten is dat om te buigen. De tweede helft van Oirschot Vooruit geeft moed. Met dezelfde energie en passie moet er door de Tipmast Boys op sportpark d’n Donk (ook het domein SV Oisterwijk’) een goed resultaat te behalen zijn.
‘Alleen winnen telt’ is het devies waarmee Nevelo het veld op gaat. De mannen van Jasper van Hoof gaan voor niks minder. Dat belooft een open wedstrijd te worden. Op de onvoorwaardelijke steun van de blauwwitte aanhang kunnen de Tipmast Boys rekenen. Jij bent er toch ook…?!
 

Historie
    17-nov-1991      Nevelo - Bladella  2-1
In een harde wedstrijd werd knullig verloren. Mark Antonius had Bladella nog op voorsprong gebracht, maar net voor rust zorgde Snepscheuten voor 1-1 en direct na rust bepaalde Nico v.d. Weerdenburg de eindstand.
    22-mrt-1992      Bladella - Nevelo 5-0
Met wedstrijdmascotte Ruud Leermakers op de bank werd Nevelo de les gelezen. Martin Pleging was met een hattrick de uitblinker. Mark Antonius en een eigen goal van doelman Rokven zorgden voor de andere doelpunten.
    6-sep-1992       Nevelo - Bladella 2-3 
Martin Pleging scoorde uit scherpe voorzet van Marco Louwers de 0-1 en de hoekige Nevelo-spits Nico van Weerdenburg passeerde Pieter Abrahams kansloos 1-1. Met doelpunten van Patrick Pijnenburg (penalty) en Erwin Louwers kwam Bladella op 1-3. Maar na rust zorgde Michael Smolders dat Nevelo weer in de wedstrijd kwam. Hoewel de druk van Nevelo op het laatst voor hectische taferelen zorgde, wist Bladella met de fysieke inbreng van Peter Heerings en Leo Bohncke de verdediging verders gesloten te houden.
    29-nov-1992      Bladella - Nevelo 1-1
Op slag van rust scoorde Marcel Vlems, op aangeven van Theo Tenbult, met een onhoudbare volley de 1-0. Nevelo ging op jacht naar de gelijkmaker en invalkeeper John Daniëls moest al zijn kunne tonen. Van de Mierden zorgde uiteindelijk toch nog voor de verdiende gelijkmaker van de Oisterwijkers.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven