Nieuws

Een spannende Bladella - Oirschot Vooruit

07 november 2014
www.bladella.nl
Het vaandelteam liep in Best tegen een verrassende zeperd aan. Op de Smagtenbocht tegen Oirschot Vooruit een uitgelezen mogelijkheid om dat recht te zetten.

Een offday. Toch was het in het eerste halfuur zeker nog niet te zien dat met grote cijfers verloren zou gaan worden. Integendeel. Maar net voor rust kantelde de partij toen de verdediging binnen 4 minuten 2x simpel werd gepiepeld. Rust 0-2. Het team van Jasper van Hoof nam daarna achterin meer risico. Dat was koren op de molen van de Boys van Wilhelmina. Met name de twee behendige en snelle buitenspelers wisten daar optimaal van te profiteren. De Bladelse kopjes gingen snel naar beneden. Een zwarte zondag want alle ploegen aan de onderkant (op JongBrabant en Helmond na) wisten hun wedstrijd te winnen.
 
Nog meer verrassingen
Koploper Rood Wit verloor verrassend bij Nevelo. En omdat Dommelen zelf Reusel Sport met lege handen liet staan (0-2), ging de eerste periodetitel onverwachts mee naar Dommelen.
Samen met Oirschot Vooruit bezetten de Tipmast Boys nu een gedeelde achtste plek. Omdat laagvliegers als Spoordonk en Bergeijk met Wilhelmina Boys op zeer korte afstand volgen wordt met een schuin oog naar beneden gekeken. Nu de kunst om snel weer een plek in het linker rijtje terug te veroveren.
 
Oirschot Vooruit
Zondag om 14.30 uur wordt er afgetrapt op de Smagtenbocht voor deze typisch Kempische derby. Bladella zit de laatste weken in een wat mindere fase. Oirschot Vooruit (8e) is juist bezig aan een betere serie en hoopt deze lijn ook zondag door te kunnen trekken. De mannen van Piet Drijvers (hij was ruim 15 jaar (!) hoofdtrainer van Nemelaer) verloren in oktober alleen van Dommelen en dat was ook nog onverdiend. Uit bij Braakhuizen werd gewonnen en in Veldhoven werd Rood Wit heel knap op 2-2 gehouden. Afgelopen week was het tegen HVV Helmond prijsschieten: 6-0.
Ook vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de 3e klasse. In de thuiswedstrijd werd toen gespeeld om de 1e periodetitel. Met een zwaarbevochten 1-0 overwinning pakte Bladella uiteindelijk die 1e periode. Matchwinnaar Tom Maas maakte zich met een “Ibrahimovic goal” ‘onsterfelijk’ door uit een corner met een hakbal achter z’n standbeen te scoren. Met man en macht werd de minimale voorsprong daarna te krampachtig verdedigd. In Oirschot won de thuisclub overtuigend met 3-1.
 
Sterk
Er komen goede tijden aan voor Oirschot Vooruit. De talentvolle jeugd, waaronder tweeling Bram en Fons Meeuwis, is goed vertegenwoordigd in het vaandelteam. Met aanvaller Dennie Banda (ex RKC, Brabantia, FC Eindhoven en Geldrop), verdedigers Joost Kemps (ex PSV Av) en Sjoerd v.d. Wal (via UNA en Best V. weer terug) als gelouterde spelers, is de ploeg ook nog eens een ijzersterk fysiek collectief. Spits Banda is met 10 doelpunten de huidige topscoorder in 3D.
 


Revanche

Volgens mascotte Tuur Sanders (E4) gaat het zondag, met hem op de bank, goed komen. Na het echec in Best aast iedereen, de vaandeldragers voorop, op revanche. De passie gaat van de Tipmast shirts afspatten. Dan is een goed resultaat mogelijk tegen de bewoners van sportpark ‘Jumbo Moorland’. De supporters kunnen rekenen op een spannende pot tussen twee strijdbare teams.
Ieder met een blauwwit hart langs de kant is tot steun voor de Tipmast Boys!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven