Ongeïnspireerd Bladella buigt diep in Best

03 november 2014
www.bladella.nl
Van een strijdlustig Bladella was afgelopen zondag in het geheel geen sprake. Geen bezieling en creativiteit maar ongeïnspireerd fantasieloos voetbal voerde de boventoon.

Al doet de uitslag anders vermoeden, tegenstander Wilhelmina Boys speelde echt niet de sterren van hemel maar kreeg de doelpunten op een presenteerblaadje aangeleverd. Dat er veel spelers met blessures aan de kant stonden kan geen excuus zijn voor minder bezieling en ongeïnteresseerd voetbal.
  
Het was al snel duidelijk dat er weinig goed voetbal te zien zou zijn op het Bestse sportpark. In de beginfase was Bladella dicht bij de openingsgoal toen Joep van de Ven een voorzet van rechts net niet kon verzilveren. Daarna was het een gelijk opgaande strijd met Bladella wat meer aan de bal. Van beide zijden ging er te veel fout om echt doelgevaar te stichten en de tegenstander op scherp te zetten. Na een half uur spelen werd duidelijk dat er fouten gingen sluipen in het Bladellaspel. Daardoor kregen de Tricolores uit Best zonder goed te spelen mooie kansen. Een lob over uitlopend Bladelladoelman Ruud van Stokkom ging nog over het doel, maar enkele minuten later kreeg Maron Heesmink alle ruimte om de score te openen. Het inspireerde Bladella niet om de concentratie en zorgvuldigheid op te voeren. Het spel werd nog meer onsamenhangend. Vier minuten na de openingstreffer kon Martijn de Greef nauwelijks gehinderd doorlopen en simpel de stand op 2-0 brengen. Dat was ook de ruststand.
 
Na de thee kwam de jonge Ron Coolbergen Dirk Reijnders vervangen. Wilhelmina Boys bleef geduldig wachten op fouten van Bladella dat moeite had het spel te verplaatsen naar de voorhoede. Er was veel balbezit maar nauwelijks goedlopende aanvallen. Tel daarbij op dat de Bladellaverdediging open huis ging houden, dan is duidelijk dat Wilhelmina Boys zonder echt aan te dringen gemakkelijk kon uitlopen naar 5-0. De doelpuntenmakers waren Ruben Rodrigues, Martijn de Greef en Mark de Wit. Het inbrengen van Nicky Buijs en Dennis Swaans voor Miky van Boxtel en Cas Vosters konden daar niets aan veranderen. Zelfs toen Wilhelmina Boys een kwartier voor het einde met tien spelers kwam te staan na een volkomen onnodige tweede gele kaart voor Stef Vervloet, konden de Tipmast Boys geen vuist maken. De eindstand was toen al bereikt.
 
Geen beste dag voor het legioen, zo diep verliezen tegen een tegenstander die door de overwinning aansluiting krijgt met de middenmoot. Zonder echte bezieling en de wil om winnend het veld op te gaan, worden geen wedstrijden gewonnen op dit niveau. Supporters zijn zo anders gewend. Dat er veel basisspelers worden gemist moet eerder een stimulans zijn om een tandje bij te schakelen dan zich onderdompelen in de rol van de mindere partij.
 
Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit op het programma. Hopelijk inspireert dat de selectie van Bladella om beter spel en betere inzet te leveren. 

Wilhelmina Boys - Bladella 5 - 0


 
www.bladella.nl

Spiegelen aan Best Vooruit

25 februari 2020
De Bladella bekerkaravaan trekt donderdag 5 maart naar Best: goede herinneringen ophalen en wellicht 'n kwartfinaleplaats. Lees verder »
 

21 februari 2020
 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »