Ook in Best zijn de punten duur

31 oktober 2014
www.bladella.nl
Zondag ontbrandt op Naastenbest de voetbalstrijd tegen Wilhelmina Boys. Het is 17 jaar geleden dat zo’n affiche kon worden gedrukt. Beide teams kunnen de punten weer goed gebruiken.

Benauwd
Een benauwde overwinning werd het afgelopen zondag thuis tegen JongBrabant. Halverwege was het gemoed nog gerust. De Tipmast Boys hadden de enthousiaste Enschotters onder controle, alleen de 2-1 voorsprong was wat mager. Na de thee echter werd het middenveld steeds nadrukkelijker het bezit van de roodhemden. Achterin was het bij blauwwit niet veel meer dan tegenhouden. Dat keeper Ruud weer tot Man o/t Match werd gekozen zegt genoeg. Het vaandelteam kwam nauwelijks nog onder de druk uit van de met veel loopvermogen en tomeloos strijdende JongBrabanders. Toch had Bladella bij uitvallen nog de allerbeste kansen om de partij definitief in het slot te gooien. Het bleef billenknijpen tot het laatste fluitsignaal. Zondag in Best bij Wilhelmina Boys lijkt het een soortgelijk voetbalgevecht te gaan worden.
 
2x winst
De Boys versloegen vorig seizoen met een geweldige eindspurt Reusel Sport in de strijd om het kampioenschap van klasse 4H. Een stapje hoger zijn de resultaten tot nu toe wat tegenvallend. De eerste twee thuiswedstrijden werden nog in winst omgezet: dat was tegen Oirschot Vooruit (1-0) en tegen JongBrabant (2-1). De overige vijf partijen leverden niks op. Koploper Rood Wit won in de andere thuiswedstrijd met 1-4. Maar dat was zeer geflatteerd. De thuisploeg had kansen op meer, maar daarvoor werden teveel kansen en een penalty gemist. Dat verklaart de onwerkelijke kop van het wedstrijdverslag: Wilhelmina Boys beter maar de 3 punten gaan mee met Rood Wit Veldhoven: 1-4….’  Tegen het hooggeplaatste Dommelen werd in twee minuten geheel onnodig de voorsprong weggegeven. Bij Nevelo werd wel slecht gespeeld (1-0). In de partij in Bergeijk hadden de tricolores het beste van het spel, maar waren twee persoonlijke fouten genoeg om de winst aan Bergeijk te laten. En bij onze vrienden in Reusel vergaten de Boys na ruim 90 minuten van strijd en spanning om minimaal een punt mee te nemen. Al die verslagen doornemend is het jonge team van coach Jurgen Elbers (in Best aan z’n 4e seizoen bezig) nog niet erg gelukkig geweest. Het zat zelfs tegen.
 
17 jaar geleden
Op het competitiepodium werd in de laatste vijftig jaar slechts één jaargang tegen elkaar gespeeld. In de jaren 80/90 beleefde Bladella een zware dip. Komend vanuit de konijnenbond kon in 1997 weer in de 2e klasse aangehaakt worden. Wilhelmina Boys bewandelde de omgekeerde weg. In 95/97 was de 1e klasse nog het speelterrein, maar zakte in acht jaar tijd tot in het 5e klassemoeras. Met het afgelopen kampioenschap is die afzink weer teniet gedaan.
De boeken vertellen dat op 13 oktober 1997 in Best met 1-8 door Bladella werd gewonnen. Pim Lavrijsen, Mark Antonius en John van Gompel bepaalden de 0-3 ruststand. Daarna bezorgden ook Frank Kaptheijns, Erwin Louwers en Jeroen Schilders (3x) doelman Stefan Hendrikx een slechte middag. Frank v.d. Broek redde de Bestse eer. Achter kopkoper Nuenen stond Bladella toen in 2F na zes partijen, samen met JVC, op de tweede plaats, nog voor gerenommeerde clubs als Schijndel, De Valk, TEC en UNA. De thuiswedstrijd (12-febr 1998) eindigde dankzij  Mark Antonius, Leo Bohncke en Martin Pleging (2x) in 4-0. Uit die 2e klasse degradeerden dat seizoen Budel en Wilhelmina Boys (14 pnt. 30-69). JVC werd kampioen en Bladels trots eindigde in dat gerenommeerd gezelschap op plaats 7 (34 uit 22; saldo 54-41). Dat was in het laatste seizoen van trainer Toon Smulders die toen werd opgevolgd door Jan Verstralen en die had 12 jaar bij Wilhelmina Boys in de spits gestaan. Allemaal al weer heel lang geleden.
 
Druk
De Bestse ploeg van dit moment is te vergelijken met Jong Brabant: veel druk naar voren en veel loopvermogen op het middenveld. Moeilijk te bestrijden, maar men heeft ook grote moeite met scoren.
Ook zondag gaat het team van aanvoerder Bart Meeske en de geslepen vos Maron Heersmink –balvast en altijd nadrukkelijk aanwezig- zware strijd leveren om de felbegeerde punten in Best te houden. Het is aan de formatie van Jasper van Hoof om antwoord te vinden op de weinig speelruimte die op het kunstgrasveld van sportpark Naastenbest (Jac van Wassenaerstraat 61, 5684 CR Best) gegeven gaat worden.
Jij komt toch ook de Tipmast Boys supporteren?!
 
Sportpark Naastenbest
Bij gebruik van een navigatiesysteem is het raadzaam het adres J. van Wassenaerstraat 68 te hanteren.
Een aangelegde bussluis op de aloude toegangsweg (J. van Wassenaerstraat 61) is bij een aantal navigatiesystemen (nog) niet bekend.


 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wel op anderhalve meter! Dat geldt ook voor de bovenbouw (vanaf JO13) die maandag 18 mei weer aan de gang gaat. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-07-2013