Nieuws

Bladella houdt de punten angstvallig in huis

27 oktober 2014
www.bladella.nl
Na een wedstrijd der gemiste kansen staat 2-1 op het scorebord. Twee goedwillende ploegen probeerden de overwinning naar zich toe te trekken. Bladella was de gelukkigste.

Geert van Overbeek zal zich achter de oren krabben, als hij de wedstrijd nog aan zich voorbij laat gaan.
Jong Brabant begint goed aan de wedstrijd en krijgt de eerste 5 minuten al twee mooie kansen, na knullig balverlies van de Bladella-aanvoerder Ruud Leermakers en slecht uittrappen van keeper Ruud van Stokkom. Dan herpakt de thuisclub zich en komt de bal bij Tom Ansems, die een fijne pass verstuurt naar Joep van de Ven, die vervolgens met een loepzuivere steekpass Anel Selimovic bedient, en dat betekent de 1 – 0 voorsprong. Na 21 minuten komt Jong Brabant op 1 -1 doordat de Bladella-verdediging totaal verkeerd staat opgesteld. Doelpuntenmaker is Mattijs Jansen. Amper 1 minuut later is de voorsprong van Bladella weer hersteld, als Ibou Bot, het goede doorzetten van Dirk Reijnders beloont met een treffer 2 – 1. Verschillende goede aanvallen van Bladella tonen aan dat de thuisclub de betere ploeg is, maar resulteren niet in doelpunten.
Nicky Buis moet geblesseerd worden vervangen door Joris Evers. Voor de rust zien we nog een uitstekend afstandsschot van Ibou Bot, wat maar ternauwernood gepareerd kan worden door de goalie, en een goede doorbraak van Joris Evers, die ook op niets uitloopt.

Na de thee ontwikkelt zich langzamerhand een overwicht van Jong Brabant, dat in een tijdsbestek van 5 minuten de bal drie keer voorlangs het Bladelladoel ziet verdwijnen.
Pas na 10 minuten komt Bladella enigszins terug met een daverend afstandsschot van Joep van de Ven. Als bij de volgende Bladella-aanval 5 spelers voor het doel van de tegenstander verschijnen, komt de bal op het hoofd van Dirk Reijnders, om vervolgens hoog over het doel te verdwijnen. In deze fase van de wedstrijd drukt Jong Brabant de thuisclub meer en meer terug op eigen helft. De verdediging heeft het best moeilijk en komt er moeilijk uit. Dan komt minuut 65 eraan. De verdienstelijk spelende Ibou Bot wordt vervangen door routinier Geert van Overbeek. Meteen krijgt hij vrije doorgang, komt voor het open doel maar kopt de bal naast. Aan de andere kant voorkomt Man of the Match Ruud van Stokkom, de gelijkmaker met een prima reflex. Het vertoonde spel is weinig hoogstaand en Bladella verliest de greep op het middenveld. De mannen uit Berkel-Enschot ruiken hun kansen en zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Jammer voor hun en gelukkig voor Bladella blijft de stand zoals hij was. In minuut 78 kopt Geert van Overbeek 5 cm. naast het doel. Het moet gezegd dat Jong Brabant op basis van wilskracht zeker meer verdient, maar de accuratesse ontbreekt. In de 84ste minuut krijgt Geert van Overbeek nog een opgelegde kans, maar helaas. Het ontbreekt hem zeker aan wedstrijdritme; normaal zijn dit zekere goals. 
Een zwaar bevochten overwinning voor de Tipmastboys, waarbij mascotte Sem Diepens, als E1-verdediger, heeft kunnen zien, hoe moeilijk dat is.
2014-10-27

Bladella - Jong Brabant 2-1 26-10-2014


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven