JongBrabant ook op zoek naar punten

24 oktober 2014
www.bladella.nl
Na een vrij weekend moet het vaandelteam weer vol aan de bak. Jong Brabant doet de Smagtenbocht aan. De club uit Berkel Enschot moet punten gaan halen om uit de degradatiezone te komen.

Duur
Met slechts vier punten uit zes partijen bezet de roodwitte ploeg de voorlaatste plaats boven het naar degradatie koersend HVV Helmond. Maar ook de Tipmast Boys, met een score van zeven uit zes, hebben de punten heel hard nodig. In de komende reeks (JongBrabant, Wilhelmina Boys, Oirschot Vooruit en Nevelo is het zaak dat de manschappen van vertrekkend coach Jasper van Hoof zich steviger in het linker rijtje gaan nestelen. Voor beide teams zijn dus de punten duur.
 
Vier punten
Kansloos was Jong Brabant in de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Rood Wit V. (4-0). Van Reusel Sport, Wilhelmina Boys en Nevelo werd maar met minimale cijfers verloren. De enigste partij tot nu toe die in winst kon worden omgezet was thuis tegen Oirschot Vooruit. De groenwitten dicteerden het spel en kwamen verdiend op voorsprong, maar toen JongBrabant haar lichtgewichtjes verving en overstapte op het fysieke kantelde de wedstrijd volledig. Uit bij Spoordonk werd het andere puntje gehaald. JongBrabant dacht toen na 50 minuten bij een 1-4 voorsprong klaar te zijn, maar de Boys wisten in extremis toch nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen.
 
Historie
De vereniging, voetballend in het karakteristiek rood shirt met nostalgische V aan de voorzijde, werd in 1946 opgericht.  In al die jaren heeft Jong Brabant nooit hoog gespeeld, met uitzondering van de jaren tachtig – de gouden jaren -, waarin het vaandelteam de 3e klasse van de KNVB wist te bereiken en ook de jeugdelftallen zich in de hoogste klasse wisten te handhaven. Zeven jaar terug kwamen de vaandeldragers uit deze gemeenschap van ruim 10.000 inwoners nog uit in de 5e klasse. Veel te laag voor zo’n dorp. Onder clubicoon Mark Heerkens (hij was 7 jaar hoofdtrainer) werd in 2012 via de nacompetitie eindelijk weer promotie naar de 3e klasse bereikt. Vorig seizoen kwam men uit in de z.g. Tilburgse 3e klasse waar een achtste plek in het eindklassement werd bereikt (32 uit 26 met een saldo van 53-53).
 
1992/1993
De JongBrabanders zijn voor Bladella onbekenden. De historie geeft aan dat in 1992/1993 voor het laatst in competitieverband (4e klasse) tegen elkaar gespeeld werd. Op 4 oktober ’92 won Bladella uit met 1-2. Dat was zwaar bevochten tegen een moeilijk te bestrijden tegenstander. In de 60minuut scoorde toen W. de Kort de 1-0 en doelman Robben stopte alles, bijna alles.. Na een duwtje op Martin Pleging hielp de scheids Bladella aan een penalty, die feilloos door Patrick Pijnenburg werd benut. In laatste minuut, uit een verre voorzet van Erwin Louwers, kopte Mark Antonius vanuit een onmogelijke hoek zeer fraai de 1-2 binnen. Bladella was een gelukkige, maar verdiende winnaar, vertelt het verslag uit die tijd. Thuis in februari 2013, met wedstrijdmascotte Bart van Herk, werd het een moeizame 0-0. Dat was nog onder trainer Tiny Meulenbroeks, die toen rond carnaval bekend maakte nog een jaar bij Bladella bijgetekend te hebben. Maar dat is ver verleden tijd.
 
Steun
De komende wedstrijd van de Tipmast Boys tegen de mannen uit Berkel Enschot, is een belangrijke match. Mascotte Sem Diepens (E1) kijkt er naar uit en heeft het volste vertrouwen in zijn blauwwitte manschappen. Ook onze steun kan het vaandelteam heel goed gebruiken!


 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »