The days after

09 oktober 2014
www.bladella.nl
Complimenten alom over de organisatie rondom het derbytreffen. Bladella had het goed voor elkaar, alleen de punten gingen mee de gemeentegrens over. En daar was ’t eigenlijk toch om te doen . . .

Perfect verlopen
Voor kantinebaas Peer v.d. Heijden waren het zware dagen geweest. Maar met zijn kantinevrijwilligers had hij eer van zijn werk. In zijn domein, met de prachtige tent van ‘bij Ons’ in vloeroppervlakte 2x zo groot, was het tot laat op de avond goed toeven. Zoals het hoort: één groot verbroederingsfeest in een prima ambiance. Buiten het voetballen verliep alles perfect…
 
Veel werk
Maandagmorgen vroeg moesten de handen weer uit de mouwen gestoken worden. De versterkte werkploeg ruimde, zoals gewoonlijk, de achtergebleven troep op. Het hoofdveld werd ‘ingetrapt’ en de tenten werden mee afgebroken. De bouwhekken (van Priems Bouw), waarbinnen honderden fietsen hun plaatsje vonden, werden opgeruimd. De sporen uitwissen van zo’n massa volk (’t waren er veel meer dan 1.500) veroorzaakte extra vrijwilligerszweet.
 
Kenners
Verliezen, vooral tegen die van ginds, veroorzaakt groot leed. Natuurlijk werd door de maandagploeg, voetbal- & clubkenners bij uitstek, het hele gebeuren nog eens uit de doeken gedaan. Veul volk, maar geen hoogstaand voetbalniveau. De mennekes van Bladella hadden wel hun best gedaan, maar de Reuselsen waren veel sterker in de duels. Wij kwamen niet aan voetballen toe. Dat Reusel verdiend won kon iedereen wel beamen. Maar, ’als…’ we in het eerste kwartier gescoord hadden… en ‘als…’ Dirk in de laatste minuut…
En dan het Eindhovens Dagblad: hoe kunnen ze een foto van Joris in een geelzwart shirt naast het derbyverslag planten. Onze Joris wist zaterdag bij De Valk tweemaal te scoren en dat onder het oog van veel Blaals volk (meer dan Valkenswirds). Nee, Weijers en Van Buul blijven ‘personae non gratae’ binnen het blauwwit nest.
 
Tinus Tuut
Nog voor de koffie arriveert breed lachend Martin Dirkx met z’n bestelwagen. Na de winst van zijn mannen mag ie wat zout in de wonden strooien. De markante Reuselnaar komt zijn prijs (een tas vol levensmiddelen van AH) ophalen. Na de wedstrijd in de bestuurskamer liet ie ook al duidelijk horen dat Reusel gewonnen had (of ze dat daar nog niet wisten) en dat ie zijn prijs nog even liet staan. Er moest eerst wat gevierd worden. Tinus had er ook aandeel in, hij ‘verstoorde’ de warming-up al met zijn nadrukkelijke aanwezigheid.
Zijn tegenpool, en markant Bladella-man, Harrie Korsten, was ook voorzichtig in de wolken. Harrie kan voortaan uit drie fietsen kiezen. Hij won de hoofdprijs van WFC’s loterij, de fiets van d’n Bito. Die prijs bleef wél op De Smagtenbocht …
 
Oude bekenden
KNVB Zuid I voorzitter Paul Kools komt graag naar sfeerrijke derby’s en is een geziene gast. Hij was deze keer vergezeld van scheidsrechter Richard Martens. Als je als jongeling uitverkoren wordt om de fluit te hanteren bij de voetbalkraker Bladella - Reusel Sport klim je hoog op de arbiters ladder. Richard floot in 2010 op paaszaterdag de Kempische klassieker (0-0) en wist zich nog haarfijn te herinneren dat vooraf toen Jeroen Schilders (500 wed.) en Ruud Leermakers (300) gehuldigd werden. Prachtige sfeer was dat. Een paar maanden later was hij op de Smagtenbocht ook de leidsman bij de landelijke bekerfinale A-jeugd tussen FC Utrecht en NAC. Ondertussen is Richard Martens (28jr. uit Rijsbergen) in het betaald voetbal actief. Hij floot vorige week Telstar - Sparta R’dam. Om de weg naar het gastvrij Bladella te vinden hebben beide heren geen tomtom meer nodig.
Robin Koster (23 jr.) uit Hoek, deze editie de scheidsrechter van dienst, kreeg volop complimenten voor zijn optreden. Ook voor hem ziet zijn scheidsrechtersloopbaan er veelbelovend uit.
 

Verweven
Uitblinker van dit voetbalspektakel was onze keeper Ruud van Stokkom. Hulselse Ruud hield er op zijn verjaardag (hij werd 22) wel wat aangezichtschade aan over. Met enkele fraaie reddingen wist hij Bladella voor meer tegentreffers te behoeden. In het andere doel had Rick Bogaars (21jr. - petekind van onze vlaggenist en oud-keeper John Daniëls) veel minder werk. Alleen zijn maat Nicky Buis wist hem met een prachtig zondagsschot te verschalken. Rick’s moeder was de week daarvoor kraamhulp bij Bladella’s jongste lid Koert in Hulsel. ‘Reusel, Reusel, koeien in de wei..’ werd die week door de zusjes Amting (2 en 5jr) het meest gezongen.
 
Winst
De 61e confrontatie tussen Bladella en Reusel Sport leverde op het veld voor de grensbewoners een verdiende winst op. Op 22 februari krijgen de Tipmast Boys kans om zich te revancheren op de kofferboys. De publieke belangstelling was als vanouds. ‘Betalende’ clubs werden weer ferm afgetroefd. Het pure amateurvoetbal boekte dikke winst. Beide kemphanen zorgden samen voor een ongekende ambiance. Daarom was de 3e helft weer bijzonder feestelijk, iedereen trof elkaar. En, voor Bladella niet onbelangrijk, penningmeester Jan Vlems kon ’s morgens weer lachend opstaan.


 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wel op anderhalve meter! Dat geldt ook voor de bovenbouw (vanaf JO13) die maandag 18 mei weer aan de gang gaat. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27-07-2013 Lees verder »