Nieuws

Ge magt alles verliezen . . . .

03 oktober 2014
www.bladella.nl
Als een dwingende opdracht zo begint, dan weet iedereen dat het over de confrontatie gaat met aartsrivaal Reusel Sport. Aan 'de andere kant van de wereld' zal het niet veel anders zijn...

De kleurcombinaties Geelzwart en Blauwwit vloeken al sinds mensenheugenis met elkaar.
Gegarandeerd dat je een sneer mee krijgt als je in een geelzwarte outfit onder ogen van ’n ‘echte Blaalse’ komt. Als een biertje een zwarte schuimkraag zou hebben gehad, was die drank nooit zo populair geworden…
Die kleur is ‘not done’. In Bladel fiets je rond in een blauw jack met het Bladella embleem trots op je hart.
 
Mooie cijfers
De Tipmast Boys behaalden mooie cijfers in Spoordonk. Met 0-5 kun je thuis komen!  Ibou Bot viel goed in en tekende voor twee doelpunten. Zonder overdreven goed te spelen (een enkeling had zelfs z’n dag niet), werd het roodwit er makkelijk onder gehouden. Over de inzet viel niet te klagen. Maar of deze uitslag een graadmeter is voor de sterkte van dit jong Bladella team valt te bezien. Daarvoor boden de Boys uit Spoordonk te weinig tegenstand. Dat zal zondag gegarandeerd heel anders zijn.
 
Eerst voetballen
Reusel Sport/Faes Group komt op bezoek. Dan worden op alle niveaus de registers open getrokken om de paar duizend derbyliefhebbers goed te ontvangen. Mooi dat iedereen er al weken mee bezig is. Dat versterkt de clubbinding. Voordat in de derde helft een groots verbroederingsfeest kan losbarsten, moet er eerst nog wel gevoetbald worden…
Drie punten pakken van de buren en het dak gaat er af vanaf 16.30 uur: Feest in de tent!


Burenstrijd laait weer op
Dat gaat wederom niet gemakkelijk worden. Bij Reusel Sport is na wat reuring de rust in de selectie weer terug gekeerd. De nieuwe trainer William Hoeymans (48 jr.) - oud De Valk speler, was daar ook assistent en later trainer bij Terlo en Waalre - heeft de voetbaltrein weer op de rails. Onder zijn leiding werd de competitie goed gestart. De volle winst werd behaald op Wilhelmina Boys, JongBrabant en Nevelo. De gedoodverfde kampioenskandidaat Rood Wit had de grootste moeite met de geelzwarte kofferboys en kon thuis maar nipt met 2-1 winnen. Een mooie tweede plek na vier partijen is de beloning voor de karakterjongens daar aan de grens.


 
Blauw en Wit krijgt het moeilijk
Van Oirschot - Spoordonk kent trainer Jasper van Hoof de derbyhectiek. Aan motivatie zal hij geen woorden vuil hoeven maken. Met het beter voetballen, het slimmer zijn dan de aartsrivaal en met daarbij vooral ook de mouwen hoog opgestroopt (in zo’n derby mag er ’n velleke tussen zitten..!), maken de Tipmast Boys de meeste kans op een goed resultaat.
 
In ’t blauwwit!
In ons sfeerrijk stadionneke gaat we het zondag mee beleven. Elke teamleider butst deze dagen zijn manschappen nog wat op. Ze komen samen zich laten schminken, uiteraard in het blauwwit gekleed, om aanmoedigend herrie te maken, de Tipmast Boys onvoorwaardelijk te steunen. Niemand wil verzaken want ook ‘aachter d’n droad’ gaat blauwwit winnen!


 
Voorwedstrijd
De ‘mannen’ van E1 brengen iedereen vanaf 13 uur al in stemming. Zij binden de strijd aan tegen de leeftijdgenootjes uit Reusel. Goed voorbeeld doet goed volgen. De Rabo komt in de clubkleuren ballonnen en herriemakers uitdelen. WFC brengt loten voor de superloterij (hoofdprijs BITO-fiets) aan de man. En tegen half drie staan de E-tjes klaar om hun warme knuistje in de krachtige handpalm van hun favoriet te leggen. Blauwe fakkels worden ontstoken en de muziek zwelt aan als scheidsrechter Robin Koster uit het zeeuws vlaamse Hoek de heilige grond van de Smagtenbocht betreed, samen met mascotte Thijs Wouters (de geluksvogel uit E3).



En zeg nu zelf, in zo’n sfeer kan het toch niet meer fout gaan…?!!! 



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven