Nieuws

Bedankt Riekske!

07 september 2014
www.bladella.nl
Bladella nam donderdag afscheid van twee markante personen: Riek Jansen en zijn vrouw Stans. Riekske stopte bij Bladella na meer dan 25 jaar scheidsrechteren bij de jeugd en ook de senioren.

De avond begon voor hen met een afscheidswedstrijd. Bij het begin van het seizoen opent de Bladella-selectie traditioneel met een wedstrijd tegen het G-team van de vereniging. De wedstrijd op het hoofdveld werd overrompelend door het G-team gewonnen. Met de eindstand van 4 – 3 kwam de selectie goed weg. Dat er van alles misliep was te horen aan de voortdurende mekkerende trainer Jasper van Hoof die tegen het einde ook terecht van de gedecideerd leidende Jansen de rode kaart kreeg gepresenteerd. Ook bij de afsluitende strafschoppenserie was de selectie kansloos. Van Hoof weet wat hem te doen staat.
 
Toen scheidsrechter Riekske voor de laatst keer zijn fluitje opborg, zijn tas inruimde en het scheidsrechterskleedlokaal afsloot ging er toch wel iets door hem heen vertelde hij. Meer dan 35 jaar is hij in totaal scheidsrechter geweest. Een scheidsrechter die altijd geprobeerd heeft met 22 spelers het veld af te gaan. En dat was niet altijd even gemakkelijk. Maar met name bij de senioren heeft Riekske veel respect gekregen. Terecht.
 
Die waardering bleek later op het terras. Zoals altijd dronk Riekske na de wedstrijd zijn pilske nu met Stans erbij, en genoot van de buurt van voetbalvrienden en collega-scheidsrechters. In de toespraak van de voorzitter, en ook van de afgevaardigde van de KNVB, werd de inzet en de houding van Riekske geprezen. De KNVB had een onderscheiding toebedacht aan de afscheid nemende scheids en hij kreeg daarom een speld van verdienste opgespeld. Voor Stans waren er natuurlijk de kussen en de bloemen.
 
Heel pakkend was de aanwezigheid van een kleine honderd seniorenvoetballers van Bladella. Zij hadden hun onderling toernooi even gestopt om de toespraken aan te horen en daarmee hun respect te laten zien. Riekske was zichtbaar geroerd. Na deze plichtplegingen was er een hartverwarmend handen schudden maar natuurlijk was er nog volop gelegenheid om bij te buurten. Daarvan maakten gezelligheidsmensen als Stans en Riekske graag gebruik. Zodoende was het toch weer laat voordat die twee hun fiets richting Reusel lieten gaan terwijl ze door Bladella werden uitgezwaaid.
 
Bedankt Riekske, namen alles en iedereen bij Bladella.
2014-09-08

WFC dag 2014-2015


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven