Nieuws

WK column: Des Keizers Baard?

13 juli 2014
www.bladella.nl
Daar sta je dan. De wedstrijd die je niet wilt spelen.
Twee teams met een enorme kater. Het ene, dat zwaar afgedroogd is door de tegenstander en het andere, dat de steeds groter wordende hoop als ...

... een zeepbel na een rasechte Hollandse penaltyreeks ineens uit elkaar ziet gespat.
Uitgeschakeld en dan moet je nòg een wedstrijd spelen. Daar zit je als spelers en technische staf kort na de uitschakeling natuurlijk niet meer op te wachten. Dit was toch het knock-out systeem? Dat betekent toch dat je na een nederlaag uitgeschakeld bent? Om de vijfde en zesde plaats wordt toch ook niet gespeeld? Waarom dan deze wedstrijd nog! Eerherstel? Of is het enkel om de exorbitante de kas van de FIFA nog verder te spekken!
Het liefst waren de spelers stilletjes op het vliegtuig gestapt naar exotische vakantieoorden om bij te komen na een lang seizoen.
 
Maar dat gaat niet. De wedstrijd dient volgens Sepp en zijn trawanten toch gespeeld te worden. Je gaat als coach dan maar argumenten zoeken om je spelers te overtuigen van de “belangrijkheid” van deze wedstrijd. Eerherstel, afscheidscadeau, bronzen medaille, etc. Dus zo staan daags voor de finale Brazilië en Nederland tegenover elkaar in het Estádio Nacional de Brasília. Op zich een mooi affiche toch?
Maar ja, als Nederland wil je natuurlijk altijd en overal tegen La Seleçao spelen, echter niet nu, op een WK in hun thuisland. Nu Brazilië geen wereldkampioen meer kan worden zal alles wel zo geregisseerd worden dat de derde plaats hen kan worden toebedeeld. Anders valt het aanstellen van de zwakke Algerijnse fluitist niet te verklaren. Maar wij hebben Louis! Daar kunnen Blatter en consorten niets aan veranderen. Met zijn gouden pik zal hij wel weer een sublieme verrassing in petto hebben om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. En zie! Vlak voor aanvang ‘veinst’ Sneijder ineens een blessure en zien we plotsklaps Clasie in de basis verschijnen. Een meesterstaaltje, want na drie minuten ligt de 0-1 voor Nederland al in het mandje. Het onmachtige Brazilië moet ook nog de 0-2 en de 0-3 incasseren en ineens zijn de gele kanaries niet meer zo goddelijk.
 
Zo niet Nederland. Na afsloop staan de koppies niet meer zo strak en kan er weer een lachje vanaf. Trots overheerst: trots op de prestatie, trots of het team, trots op de jonkies, trots op de coach, trots, trots, trots. En en-passant ook nog even enkele unicums neergezet. Geen enkel land heeft ooit op een WK alle 23 spelers ingezet en ook is Louis met zijn team het enige Nederlands elftal dat ongeslagen een WK verlaat. Helaas zonder kampioenschap, dat dan weer wel. Maar om nu te zeggen dat het allemaal was voor des keizers baard…..
 
Jos Cosijns

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven