Nieuws

Der Mannschaft tegen de Goddelijke Kanaries

09 juli 2014
www.bladella.nl
Een halve finale tussen twee teams waarvan het thuisfront verwacht dat ze minimaal zo ver komen en het merendeel verwacht nog meer. Teams waartegen wordt opgekeken.

Recordhouders als het gaat om het behalen van WK-bekers. Als je tot het team behoort, ben je landelijke heilige of onderweg dat minimaal te worden. Die status moet je echter wel als team bereiken. Co Adriaanse had gelijk in zijn voorbeschouwing: “Nu Neymar niet meedoet, willen de andere spelers wat meer doen”. Dat bleek inderdaad een valkuil. Een gedisciplineerde ploeg als de Duitsers zijn, profiteert van de vrijheid die daardoor wordt geboden, en hoe. Bladella zou willen in sleutelduels een tegenstander te hebben met zo’n gatenkaasverdediging. Voor zover de Duitsers nog niet overliepen van zelfvertrouwen, dan was dat na een half uur spelen al bijgepompt.
 
De Goddelijke Kanaries wilden zo graag. Het deed me weer wat toen ze met het publiek hun volkslied zongen; fantastisch wat spreekt daar een wilskracht uit. Aan inzet geen gebrek aan inzicht wel en dat nu juist tegen de meest gedisciplineerde ploeg van het toernooi. Had Neymar en Silva dit kunnen voorkomen? Wellicht wel, minder “jonge hondenspel”.
Pet af voor de Duitsers die als collectief geen spat heel liet van de Brazilianen.
Het siert de Brazilianen dat ze direct na de pauze een alles of niets offensief begonnen. Maar ja, dan gaat bij de Duitsers plan B in werking. Dat bepaalt: uit laten razen, koppie er bij houden en als de tegenstander risico’s gaat nemen, toeslaan. Dat kunnen ze met zo’n uitgebalanceerd elftal en reservebank.
De Goddelijke Kanaries zijn voorlopig hun bijvoeglijk naamwoord kwijt. Ze zingen nog maar een gewoon liedje, niets goddelijks aan.
 
Even dromen na de wedstrijd; het tijdstip is er naar. Coaches moeten bij een ploeg passen, zeker bij de basisspelers. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als de coaches eens wisselden van team. Luiz Felipe Scolari, de temperamentvolle coach met spelers die netjes vragen: Herr Scolari, was wollen sie das ich tue? Was ist meine Rolle in Ihrem System? Scolari is 65 jaar en zou meteen met pensioen gaan, overbrugpensioen of niet. Hoe zou hij in eerdere jaren dat eigenlijk in het Midden Oosten hebben opgelost? Bij Chelsea lukte het maar niet.
En wat dacht je van Joachim Löw bij Brazilië? Hoe lang zou hij de spelers aan tafel kunnen houden tijdens zijn uitleg over het te spelen systeem? Wat zou hij beteuterd kijken als hij merkt dat spelers onder wedstrijd eigenmachtig even van taak wisselen of dingen voor het eerst gaan uitproberen.
De coaches stonden nu met hun favorieten tegenover elkaar, het systematische tegenover het emotievolle. Het systematische heeft gewonnen. Laten we hopen dat de tegenstanders van het WK in de favela’s niet hardhandig hun gelijk gaan halen.
Vandaag weer een dergelijke ontmoeting: een tango tegen een klompendans. Maar dat gebeurt wel op hoog niveau. Het is niet moeilijk te voorspellen dat het een meer evenwichtige uitslag zal worden dan de al gespeelde halve finale.
Op naar de ontknoping.
 
Jac van der Aa

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven