Nieuws

WK column: Spectaculaire slotfase

02 juli 2014
www.bladella.nl
De laatste vijf minuten waren spannender dan de 115 minuten daarvoor. Argentinië – Zwitserland bevatte een zinderende slotfase. Een keeper die naar voren gaat met de corner ... 

... en vervolgens een wonderdoelpunt in gedachte heeft.
De uitvoering van de omhaal was iets minder. Een Rob Rensenbrinkje. Blerim Dzemaili had zelf niet eens in de gaten wat hij deed. Hij kopte in eerste instantie op de paal om vervolgens de bal tegen zijn scheenbeen te krijgen. Romero stond genageld aan de grond, maar had het geluk aan zijn zijde; de bal ging naast. De Zwitserse keeper stond op de helft van Argentinië toen Di Maria de bal kreeg. Hij mikte vanaf een meter of vijftig op goal, maar de poging ging net naast. Alles was mogelijk in de slotfase van deze achtste finale.  

Het leek op penalty’s af te stevenen totdat de genialiteit van Messi weer eens boven kwam drijven. Argentinië speelde inspiratieloos. Messi moest het vuile werk weer eens opknappen. In de 117e minuut zette hij een dribbel in om de bal vervolgens op maat af te leveren bij Angel di Maria. De vleugelspeler van Real Madrid speelde niet zijn beste wedstrijd, maar door de bal beheerst langs Diego Benaglio te schuiven, was het zijn beste actie tegen de Zwitsers. Met twaalf schoten – een record op het WK – en één doelpunt is het rendement niet om over naar huis te schrijven. Het doelpunt is wel voldoende voor het bereiken van de kwartfinales. De Vlo bewijst dat hij de beste speler ter wereld is. Ronaldo kan Portugal niet bij de hand nemen en droop af met zijn ploeggenoten. Messi doet dat dus wel. Je ziet de kleine Argentijn de hele wedstrijd niet, maar als het moment daar is dan staat hij er. De druk op zijn schouders is groots. Messi moet de daden van Maradonna uit 1986 doen opvolgen, maar of dat gaat lukken? België is het volgende obstakel op weg naar de wereldtitel. Zaterdag weten we meer!

Wouter Fassbender

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven