Nieuws

WK column: Tijdvulling

01 juli 2014
www.bladella.nl
Ook daags na de winst op Mexico is het goed toeven in Studio Brasil. De euforie rond het Nederlands elftal zindert nog na op de bank van Henry Schut. Als Co Adriaanse zijn licht laat schijnen over ...

... Louis van Gaals Plan B,  zoekt de huishond naar een lekker plekje bij Dione de Graaff. Dat moet je kunnen, je teckelneus verstoppen in de schoot van de Studio Sportpresentatrice en kijken alsof je een bot zoekt.
Adriaanse doet zijn uiterste best, maar ook hij komt niet tot een aanvaardbare verklaring voor de plotse ommekeer in Fortaleza. Vergeet alle theorieën over het veranderen van systemen en het inbrengen van Depay; misschien is de wonderbaarlijke ontsnapping wel een direct gevolg van het bezoek van Hans Klok een paar dagen geleden. Iets met een zwevend tafeltje onder een doek, geen windmachine deze keer.
Het bezoek van Klok aan Studio Brasil roept sowieso vragen op. De illusionist met een kapsel als een ontplofte hamsterkooi staat garant voor verbluffende kaarttrucs en weet een hongerige tijger in twee seconden te veranderen in een bevallige spelersvrouw, maar méér met voetbal heeft hij niet. 
Op dezelfde avond zat ook Hakim op de bank naast Hugo Borst. Nóg zo'n studiogast die net zo zinnig over tactiek praat als Kees Jansma over krultangen. "Is dat Marcello?" vroeg jongste. Hij houdt niet zo van Sesamstraat.
De komende week verwacht ik nog meer opvallende gasten. Tom Egbers krijgt in zijn eentje de twee uren naar de volgende wedstrijd niet vol ("Hier zien we de selectie bij het toetjesbuffet, Hugo"). Ranomi Kromowidjojo zal nog wel aanschuiven, Jochem Myjer die de bondscoach imiteert. De contacten met Erica Terpstra, Michael Boogerd, Halina Reijn, Jort Kelder, Gerard Cox en Joke Bruijs, Hilbert van der Duim en de Albert Heyn- manager uit de reclames zijn al gelegd. We krijgen de tijd tot aan de kwartfinale tegen Costa Rica met gemak gevuld.
Kan die Hans Klok trouwens niets doen aan de lies van Nigel de Jong?

Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven