Nieuws

WK column: Louis

30 juni 2014
www.bladella.nl
Iedereen heeft wel iets te zeggen over hem. Je bent fan van hem of je bent het niet, iets er tussenin bestaat niet. Maar een ding staat voorop: als hij ons wereld-kampioen maakt is hij held van de natie.

In de aanloop naar dit WK heeft Louis heel wat stof doen opwaaien. De zo geroemde Hollandse school, het aanvallende voetbal met veel mensen voor de bal, werd de rug toegekeerd en het o zo aantrekkelijke spelsysteem 5-3-2 werd omarmd. Het lijkt wel een handbal opstelling. Maar toch hoor je de weerstand tegen het gekozen spelsysteem steeds verder afnemen naarmate het toernooi vordert en de bijbehorende uitslagen positief blijven. We accepteren zelfs dat Louis van een rasaanvaller ineens een verdediger heeft gemaakt. Allemaal vooraf bedacht…door Louis. Louis heeft de regie strak in handen en laat niets aan het toeval over. Zo verklaarde hij enige weken terug in een tv-programma dat hij zelf de nieuwe spelersbus van Oranje heeft ontworpen. Het moet niet gekker worden. Maar zoals gezegd; zolang de resultaten goed blijven accepteren we het allemaal.
 
Ook de spelers lopen met hem weg. Keurig vertellen ze voor de camera dat de coach het vooraf allemaal voorspeld had en het ook precies is uitgekomen. Tijdens de trainingen laten ze zich een aai over de bol door Louis ook welgevallen. Allemaal voor dat ene doel: wereldkampioen worden, want dat heeft Louis gezegd!
 
En dan vanavond. Tegen Mexico. Een tegenstander die vergelijkbaar is met Chili, maar dan een graadje beter volgens Louis. Dat geeft de burger moed, want hoeveel moeite hadden we nu eigenlijk met die Chileentjes? Totdat dos Santos na ietwat onachtzaam – zeg maar niet – verdedigen de 0-1 voor Mexico binnen schiet. Weg droom, weg WK-titel. Dat kan toch ook niet anders met dat defensieve spelsysteem. Met elven voor de goal en hopen op één succesvolle uitbraak. Wie bedenkt nu zoiets. Met dank aan Louis. Het 3-5-2 gaat overboord ten faveure van het 4-3-3 en zie, de kansjes komen en na 90 minuten, een doelpunt van Sneijder en een pingel van Huntelaar staan we gewoon in de kwartfinale. Bekomen van alle schrik vertelt Louis tegen Jack dat het allemaal zo bedoeld was. Tijdens de drinkpauze is overgeschakeld naar plan B en zijn gouden pik vertelde hem dat The Hunter het karwei moest afmaken. Hoe dan ook, een winnende coach heeft altijd gelijk. Nog drie wedstrijden te gaan.
 
Is Louis nou degene die zo slim is of zijn wij met z’n allen nou zo dom?
 
Jos Cosijns

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven