Nieuws

WK column: De gouden wissels

24 juni 2014
www.bladella.nl
We zeggen vaak dat de wisselspelers het verschil kunnen maken. We zeggen vaak dat wisselspelers net zo belangrijk zijn als basisklanten. Deze uitspraken worden door dit WK versterkt.

Reserves van Nederland, België en Zwitserland weten op belangrijke momenten te scoren of een assist te geven. Hierdoor beslissen ze een wedstrijd in het voordeel van hun land; met Memphis Depay en Leroy Fer als meest recente voorbeeld.

Memphis Depay is het enige lichtpuntje van PSV dit seizoen, maar dat terzijde. De 20-jarige aanvaller viel tegen Australië in de 48ste minuut in. Met een assist op Robin van Persie en een schot van een meter of dertig wist hij de wedstrijd te beslissen in het voordeel van Oranje. Een wedstrijd later, tegen Chili, maakt hij zijn tweede WK-doelpunt. Opnieuw weet Nederland door een goal van hem te winnen. Leroy Fer is eenzelfde soort geval. Hij staat 91 seconden in het veld en weet op aangeven van Janmaat de bal in de verre hoek te koppen. De wissels van Louis van Gaal zijn dus degelijk belangrijk!

Bij onze zuiderburen idem dito. De redelijk onbekende Divock Origi scoort in de 88e minuut waardoor België wint en zeker is van de knock-outfase van het toernooi. Evenals Driesje Mertens – die de uitspraak kampioenswedstrijd de komende jaren niet meer in de mond durft te nemen –  en Marouane Fellaini, die allebei als invaller scoorden tegen Algerije. Om over Zwitserland nog maar te zwijgen, waar in de laatste minuut van de blessuretijd Haris Seferovic de 2-1 tegen Ecuador binnentikt.

Je zou denken dat invaller zijn een ondankbaar klusje is, maar niets is minder waar. De wisselspelers – veel hebben een jonge leeftijd - weten hun stempel op de wedstrijd te drukken en zo punten voor hun land te pakken. Ik denk dat Klaas-Jan dat ook kan. Ik zie hem graag in ons retroshirt schitteren, want in elk ander land zou hij al minuten gemaakt hebben. Louis, misschien brengt hij jou ook geluk? 

Wouter Fassbender

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven