Nieuws

WK column: Dictatoriaal

22 juni 2014
www.bladella.nl
De dag begon vandaag met een wedstrijd tussen twee landen die historisch gezien nogal wat stof doen opwaaien. De Argentijnen hebben ten tijde van het WK in 1978 te maken gehad met...

... hun allesbepalende dictator Videla.Tegenstander Iran stond tot 2013 onder leiding van president Ahmedinejad. Wat deze mensen met elkaar gemeen hebben: De ijzeren hand waarmee ze hun land regeerden. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Op dit WK hebben de ploegen hun wil echter nog niet aan anderen op kunnen leggen. De Iraniërs waren in hun eerste partij zelfs een slechte parodie op FC Bal op ’t dak 9. Dat voorspelde niet veel goeds.

Het kwam er in feite op neer dat Messi & Co tegenover een ploeg stond die de chemische materie beter beheerste dan het voetbaltechnische aspect. Een wedstrijd die in de verschillende wk-poules makkelijk te voorspellen was. Argentinië zou veel goals maken en Iran geen.

De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Nigeria en Bosnië-Hercegovina. De Oost-Europeanen namen diep in de Nederlandse nacht de leiding door het hart van de Nigeriaanse defensie open te scheuren. Helaas vond een Nieuw-Zeelandse vendelier dat hij zijn gereedschap de lucht in moest steken. Onterecht. Afvoeren die man en terug naar de kiwiplantages. Vervolgens kwamen de Nigerianen op een 1-0 voorsprong. Selimovic en de zijnen kregen het gat niet meer dicht, ook al was Dzeko in de allerlaatste seconden dicht bij de gelijkmaker. Hij raakte via de uitstekende doelman Enyeama de paal. Bosnië is bedankt voor de moeite, tot een volgende keer. Nigeria gaat waarschijnlijk verder.

Op het andere veld leek het af te stevenen op een daverende verrassing. De Iraniërs stonden na 92 minuten voetbal nog steeds op 0-0 tegen de aanstaande wereldkampioen (al begin ik hier nu zelf ook aan te twijfelen). Ze leunden vooral op hun defensie die met atomische precisie bij elkaar werd gehouden. Totdat dictator Messi in de 93e minuut anders besloot. 

Jesper Soetens

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven