Nieuws

WK column: Allez les Bleus

16 juni 2014
www.bladella.nl
Omdat La Marseillaise en het Tu bandera es un lampo de cielo van Honduras ontbreken kan de bal na de toss direct gaan rollen. Het stormachtige begin van Honduras is slechts van korte duur.

Vanavond trapt voormalig wereldkampioen Frankrijk ook het WK in Brazilië af. Zonder sterspeler Franck Ribéry. Maar gezien de namen die bondscoach Deschamps  wel mee hebben genomen naar Pôrto Alegre moet het oprollen van sparringpartner Honduras geen probleem zijn. Toch? Of krijgen we door het ontbreken van de ultieme vedette opnieuw een verrassing, net zoals gisteren bij Uruguay?
 
Omdat La Marseillaise en het Tu bandera es un lampo de cielo van Honduras ontbreken kan de bal na de toss direct gaan rollen. Het stormachtige begin van Honduras is slechts van korte duur. Al na 10 minuten is het alleen maar Frankrijk wat de klok slaat. Honduras kan alleen maar tegenhouden en heeft daarvoor veel overtredingen nodig. Pogba is dit snel beu en maakt een natrappende beweging. Hij komt er vanaf met geel waar rood op zijn plaats was geweest. Het voordeel van een grote voetbalnatie of de hand van UEFA baas Platini? Zeg het maar.
Als op slag van rust na een onschuldige buiteling in het strafschopgebied vrij gemakkelijk tot penalty voor de Fransen wordt gepromoveerd begin ik pas echt te twijfelen. 1-0 is het resultaat en bovendien moet Honduras verder met 10 man. Wedstrijd gespeeld lijkt me.
 
De angst voor opnieuw een WK-debacle is wel verdwenen bij de Fransen. Ze kunnen het tweede bedrijf vrijuit spelen al is hier bij een schot van Benzema de door de FIFA omarmde doellijntechnologie voor nodig om een doelpunt toe te kennen. Of toch niet… De verwarring is in dit geval met het technische hulpmiddel alleen maar groter.
Over hulpmiddelen gesproken, ook de  spuitbus op de rug van de scheids is een nieuwigheid. In eerste instantie dacht ik aan pepperspray om protesterende spelers van zich af te kunnen houden, maar het blijkt een spuitbusje om bij vrije trappen een lijn op het veld te zetten, of over de modieuze, fel gekleurde  voetbalschoenen van de wereldsterren. Dat moet er natuurlijk direct af gepoetst worden door de ijdele vedettes.
Nadat Benzema ook de 3-0 knap tegen de touwen heeft geschoten is het wel gedaan. Frankrijk is de aanslagen zat en tikt de wedstrijd uit. Honduras kan niet meer.
 
Met een relatief eenvoudige poule en het aanwezige potentieel kan het Franse team in deze eindronde ver komen. We zullen het zien. Allez les Bleus!
 
Jos Cosijns

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven