Nieuws

WK column: The day after the day before

15 juni 2014
www.bladella.nl
Het WK kan al niet meer kapot. Beter dan gisteren wordt het niet meer. Reden voor de gemiddelde Nederlander om naast de schoenen te gaan lopen, maar het WK dendert in hoog tempo door.

Spanje wordt in 45 minuten helemaal a casa gespeeld door onze oranjeleeuwen. Reden voor de gemiddelde Nederlander om naast de schoenen te gaan lopen, maar het WK dendert in hoog tempo door.
Vandaag liefst vier wedstrijden. Het devies voor vandaag is dus vrouwen en kinderen onderbrengen, koelkast vol en op die bank maar! En dat het liefst tot kwart voor 5 vannacht.

 

Het voorgerecht van vandaag is Colombia tegen Griekenland. Colombia speelt voor de eerste keer sinds 1998 weer op het mondiale toernooi. In de kwalificatie slikten ze slechts 12 goals in 16 wedstrijden. Een puike prestatie als je weet dat tegenstanders onder andere Argentinië, Chili en Uruguay waren. De Grieken daarentegen maakten slechts 12 goals in hun kwalificatiereeks. Ter vergelijking: Bosnië-Herzegovina liet in dezelfde groep het netje 30 maal bollen.

 

Een wedstrijd van de Grieken is over het algemeen niet om aan te gluren. De Zuid-Europese godenzonen zijn er heer en meester in om wedstrijden in een saaie 1-0 over de streep te trekken. De Colombianen, wiens nationale voetbal vooral wordt bepaald door drugsbaronnen, missen hun grote ster Falcao vanwege een blessure. Het is dan ook niet te hopen dat deze wedstrijd een afspiegeling is van de financiële situatie in beide landen, want dan wordt het wel een erg lange zit.

 

Vanaf het eerste moment ontspint zich een wedstrijd waarin Colombia over meer fysieke kracht en drang naar voren te beschikken. Dit resulteert al snel in een voorsprong voor ‘los cafeteros’, vernoemd naar de koffieproductie in het land. Wat dat betreft had deze ploeg zich beter ‘los cocainos’ kunnen noemen. Griekenland probeert het wel, maar meer dan dat is het ook niet. Na de rust lopen de Colombianen, door tienduizenden aangemoedigd in Belo Horizonte, uit naar 2-0. Het Griekse redmiddel is de bejaarde Karagounis, maar ook hij kan zonder rollator niets bewerkstelligen. De 3-0 in de slotfase is voor de statistieken, maar tot zover hoeven de Colombianen nog geen rekening te houden met een Escobariaanse thuiskomst. En in Griekenland wordt de crisis alsmaar groter..

Jesper Soetens


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven