WK column: Oerwoudgeluiden

15 juni 2014
www.bladella.nl
De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom donkere voetballers. Kranten staan regelmatig gevuld met verhalen over spelers die onheus bejegend worden middels zogenaamde oerwoudgeluiden.

“In the jungle, the mighty jungle the lion sleeps tonight”……
 
Supporters vinden het nodig om apengeluiden te maken wanneer een donkere speler in balbezit is. Afgelopen jaar heeft men er in de Primera Division zelfs een sport van gemaakt om bananen richting betreffende spelers te gooien. Dani Alves had een passende reactie op dit fenomeen; hij at gewoon een stuk van de banaan op.
 
Op deze zondag 15 juni kregen de oerwoudgeluiden echter een nieuwe dimensie. In de Arena Amazonia van Manaus, in de volksmond beter bekend als “The rumble of the jungle” werd de wedstrijd Engeland-Italië gespeeld. Niets raars so far, ware het niet dat Manaus midden in het tropisch regenwoud aan de voet van de Amazone ligt. Het was dus een clash in het oerwoud. De vraag die centraal stond vandaag was dus wie zich tot eerste Tarzan of Leeuwenkoning van dit WK mag kronen.
 
De amuse was heerlijk. Het statige, beleefde “God save the queen” van de Engelsen stond tegenover het strijdende, overdonderde “Fratelli Italia” van de Squadra Azzurra. Een koningin die door god wordt gered tegenover de broeders/strijders van Italië. Wie zou dat er het best afbrengen?
 
Het waren de Engelsen die opvallend fris oogde in de sauna van Manaus. De atmosfeer moet ongeveer aangevoeld hebben als een wedstrijd in een Turks badhuis. The Three Lions leken erg goed met de omstandigheden om te kunnen gaan. De verjongingskuur leek hen goed te hebben gedaan want onder anderen de Merseyside-jonkies Sturridge, Sterling en Henderson maakten een prima indruk. Toch kwam de afstammelingen van de oude Romeinen op voorsprong. Een schot van Marchisio viel binnen. Luttele minuten later benutte Sturridge de door Rooney geboden mogelijkheid, 1-1. Tevens ruststand.
Na de rust ontspon zich een mooi duel waarin Engeland het overwicht leek te hebben en op een overwinning leek af te stevenen. Super Mario Balotelli besloot echter anders. Een prachtige voorzet van Candreva werd door hem binnengekopt. En zo mogen niet The Three Lions zich de koningen van het regenwoud noemen, maar gaat Koning Tarzan Balotelli met die titel aan de haal.
 
Het gejuich van de feestende Italiaanse supporters galmde nog lang na in het oerwoud, where the lions sleep tonight… Oerwoudgeluiden kregen ineens een andere dimensie…..

Jesper Soetens

 
www.bladella.nl
Eerst RPC thuis, dan Hapert uit, Reusel Sport thuis en Unitas’59 uit. Wel ‘n heel mooi begin, maar zeker géén makkies… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Libra ICT Voetbalkamp 2019

17 augustus 2019
Superlatieven kwam men tekort om het slagingsgehalte van het voetbalkamp te beschrijven. Dus daarom volgend jaar weer! Lees verder »
 
www.bladella.nl
’t Is ff geleden dat er met Peter Bons en zijn ‘OfGeZatBand’ gefeest kon worden…. Zaterdag zijn ze er weer. Bij ‘Hap & Trap’! Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vakanties ten einde en vanaf maandag weer naar school (of werk). Dan gaat het bij Bladella ook weer volop draaien. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »