Nieuws

De WK-column van vrijdag de dertiende

14 juni 2014
www.bladella.nl
Daar zitten we dan met de voorbeschouwingen: discussie over 5-3-2 of 5-2-1-2 of 4-3-3. Jan Mulder gooide het er spontaan uit: “Fuck the system, voetballen doe je met je hoofd en je hart"

Dat deed Nederland maar de Spanjaarden deden het meer op de automatische piloot.
 
Die Spanjaarden toch, je krijgt toch medelijden met die miljonairs. Vijf goals tegen, leg dat thuis maar eens uit.
De optimisten hadden een “Ziedewelwedstrijd”. Nederland, in bijna Bladellablauw, wint: Ziedewel, Nederland is beter dan de meesten denken; Ziedewel, gewoon goed gebruik maken van de aanwezige kwaliteiten. Ze hadden gisteren gelijk, zelfs Jan Mulder met zijn uitspraak. Wat is daar nog aan toe te voegen? De meningen zijn al gevormd. Op naar de volgende wedstrijd. Australië en Chili, wat worden we toch verwend door mijnheer Blatter en de zijnen. Die mijnheer Blatter toch, zou hij het ook doen met het hoofd en het hart of is het veel meer de bijbehorende status?
 
Interessant is het om een vergelijking te maken tussen het WK Hockey en het WK-voetbal. Hockey lijkt qua spelregels en organisatie veel moderner. Dat hockeytoernooi heeft een elektronische scheidsrechter, geen spanning of alles op tijd klaar is, geen protesterende groepen om het organiserend land te wijzen op verkeerde prioriteiten maar vooral een toernooi voor zowel dames als heren. Weliswaar speelden de Nederlandse teams een hoofdrol, maar dan nog. Wat zou het vrouwenvoetbal gepromoot worden als er gelijktijdig ook een WK voor nationale vrouwenteams wordt gehouden. Je ziet het bij het hockeyen: de wedstrijden zijn net zo spannend en de inzet is hetzelfde. Reken maar dat Maartje Paumen, Naomi van As en Kim Lammers voortaan BN-ers zijn. Inessa Kaagman en Maran van Erp van het Nederlandse damesvoetbalteam hebben die status zeker niet. We moeten een lans breken voor het vrouwenvoetbal. Wij moeten zorgen dat onze Lotte kan doorgroeien naar een BN-status!
 
Hoe dan ook, zegt Tom Egbers dan, morgen is er weer voetbal en weer kijken we naar wedstrijden waar we buiten het WK geen belangstelling voor zullen tonen. Blijft u op voor Argentinië – Bosnië Herzegovina of Kameroen – Kroatië? Zo ja, dan wens ik u prettige wedstrijden toe.
 
 
Jac van der Aa

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven