Nieuws

WK column: De Brazuca rolt!

13 juni 2014
www.bladella.nl
Eindelijk klaar met WK toto’s invullen en het aanhoren van al die voorbeschouwingen op radio en tv. Om 22:00 u. onze tijd begon de Brazuca, de officiële WK2014 bal, te rollen en is het WK begonnen.

Zo’n eerste wedstrijd is altijd even wennen. Alles is nieuw; de aankleding van de stadions met steeds meer voor ons onleesbare reclameborden (waar zijn Vini-Italia, Caballero en Metaxa toch gebleven), de alsmaar langer wordende leaders voor de wedstrijd en tijdens de rust, een vierde man met een reuzenhorloge langs de lijn voor de extra tijd en de wissels. Bij elk WK is alles net weer wat groter dan vier jaar terug tot aan de accreditatiebadges aan toe die bij de Kroatische coach als een molensteen aan zijn nek hing. Over een paar dagen weten we niet anders.

Gelukkig hebben we tegenwoordig doellijntechnologie anders hadden we nooit zeker geweten of Marcelo’s eigen goal de doellijn volledig gepasseerd was en een scheidsrechter die graffiti mag spuiten op het veld om het muurtje op afstand te houden….  Uiteindelijk overheerst een goed gevoel aan deze eerste wedstrijd. We zijn getuige geweest van een vermakelijke pot voetbal met een dapper strijdend Kroatië en een gelukkig Brazilië dat uiteindelijk geflatteerd met 3-1 wint.

Hopelijk de opmaat voor een prachtig toernooi waarin we gaan zien dat het moderne voetbal als kijkspel steeds leuker wordt met 2 keer 11 topatleten binnen de lijnen die, ondanks de malaise op organisatorisch vlak binnen de FIFA, gaan laten zien dat ons favoriete spelletje leeft als nooit tevoren.

De kop is eraf. Laat de volgende 63 wedstrijden maar komen!

Harold Swaanen

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven