Jos van Gemert, Bladella-jeugdleider van het jaar

07 juni 2014
www.bladella.nl
In de afsluitende jaarvergadering van het jeugdkader wordt ieder jaar sinds 1998, de Jacques Lammers Wisseltrofee uitgereikt. Dit keer waren de erkenning en de bokaal voor Jos van Gemert.

Jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen kenschetste Jos als een bescheiden man die er iedere keer weer in slaagt om van een groep kinderen een mooi voetbalteam te maken. Het maakt Jos niet uit in elke leeftijdsgroep hij terecht komt en welke kwaliteiten de spelertjes hebben. Samen met andere leiders van het team is hij een echte teambuilder. En, ook niet onbelangrijk, bij hem houden de mannekes plezier in het voetballen.
 
Jacques Lammers heeft als jeugdcoördinator naam gemaakt bij Bladella. Meer dan tien jaar lang heeft hij, samen met vooral Peer Hooijen, de jeugdafdeling van Bladella structuur en kwaliteit gegeven. De vereniging is hem daar dankbaar voor. Door het jaarlijks uitreiken van de trofee geeft Bladella aan dat de lat hoog ligt en dat het voor voetballeiders een eer moet zijn aan die hoge eisen te voldoen.
 
Jos voldoet aan de kwaliteitseisen. Elf jaar geleden begon zijn verhaal bij Bladella. Zijn jongste zoon Bas meldde zich bij de F-jes en pa Jos werd zijn zeventalleider. En van het één kwam het ander, op zaterdag mee naar Bladella maar natuurlijk ook mee als trainer. Zo vergaat het gelukkig heel wat jonge vaders. Zoon Bas voetbalt ondertussen in A3, maar samen met zijn maat Gerie van Leeuwen is Jos iedere week weer een paar keer paraat. Afgelopen seizoen was het duo leider bij de E-jeugd, bij E3. “Die kun je ook al iets van voetbal leren. Bij de F-jes zijn ze echt wel klein”.
 
Niet dat Jos zelf zo’n talentvolle voetballer is geweest. Hij werd in 1954 geboren in Veldhoven en speelde één seizoen, hij was toen elf jaar, bij Marvilde. Maar dat werd een klungeljaar, in een dumpteam, zonder samenhang, zonder talent en met heel veel verliezen. De zin voor het voetbal was dus snel over. Na zijn diensttijd ging Jos over naar het volleybal, met maten van zijn toenmalige werkgever. Nu werkt Jos alweer jaren bij Philips. Volley is gebleven. Hij speelt iedere week nog volley, samen met zijn dochter Suzanne in een recreantenteam. Daarnaast gaat hij iedere week een keer naar de fitness.
 
Dat Jos bij Bladella is aangeland is niet zo toevallig. Sinds 1987 is hij getrouwd met Els Korsten, ja hoor, een zus van Harrie van de kantine. Zijn Els staat op de trainingsavond van maandag ook in het clubhuis achter de bar. Een Bladella-familie zou je zeggen dus. Terecht dat Jos van Gemert de bokaal onder applaus van de andere aanwezige jeugdleiders, en het jeugdbestuur, in ontvangst mocht nemen met de lovende woorden van de voorzitter.
 
Deze sloot de vergadering fraai af met de volgende woorden: “Vrouwen, mannen van Bladella. Dank voor jullie inspanningen. Blijf kritisch maar steun elkaar want we trekken allemaal aan hetzelfde touw en dat moeten we dan vooral samen doen.”

 

21 februari 2020
 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Toen werd het 0-2. Eerder dit seizoen viel er op de Smagten-bocht om de zeven-en-een-half minuut een doelpunt: 12-0. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »