Nieuws

WK Column: Het WK werpt zijn schaduw vooruit…

05 juni 2014
www.bladella.nl
Vanaf 13 juni wordt de wereld, behalve enkele heethoofden in het oosten van de Oekraïne en een paar honderd gekidnapte tieners in de woestijn, in de ban gehouden door het WK in Brazilië

En dus zijn er zaken die anders niet gepasseerd, of in ieder geval onopgemerkt, zouden zijn gebleven.
Wat te denken van de streng gereformeerden in ons eigen landje die te hoop liepen tegen de huispakkreet van Royke Donders “Geef ze op zijn donders” als zijnde een godslasterlijke uitspraak.
Wat te denken van de Braziliaanse politie die de favela’s nu uitkamt naar de loopjongens van de drugsbaronnen om de indruk te wekken dat Brazilië een beschaafd gastland kan zijn.
 
Wat te denken van al die de Feijenoorders die Van Gaal meeneemt. Ik heb het bange voorgevoel dat er in de havenstad een massale uittocht komt zodat ik mijn wat versleten Hand in Hand-rouwband weer voor de dag kan halen.
 
Wat te denken van de coach van het nationale team, Louis himself, die slijmt met Van Persie – oei, lichte blessure-  omdat hij met zijn matig team wel erg van de grillen van deze superspits afhankelijk is om voorbij Chili te komen.
 
Wat te denken van de heer Blatter die nu hoogst ongemakkelijk op de stoel heen en weer schuift omdat bewezen gaat worden dat het kampioenschap van 2022 voor een schijntje aan Qatar is verpatst.
 
Wat te denken van al die televisieschermen die avond aan avond oranje kleuren tot de eindeloze reclamediarree er zelfs bij de meest slaafse kijkers uitkomt. Zo wil iedereen schunnig meeprofiteren uit de grote voetbalruif.
 
Wat te denken van de oefenwedstrijden tegen Ghana en Wales die gewonnen werden met een ‘overlevingspakket van buitenlandse makelij’ uit de toverdoos van Van Gaal. Dat belooft weer veel saaie voorronde-uren .
 
En wat te denken van de Bladella WK-kwis, waarvoor je je onderhand moet opgeven omdat het, anders dan in een voetbalwedstrijd, mogelijk is blunders te herstellen en zodoende extra lang te blijven meedoen voor de prijzen.
 
Kortom, veel plezier met het voetbalfeest, het meedoen met de toto en vooral met het lezen van onze dagelijkse WK-columns in de komende weken….    

Harrie Fiers

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven