Nieuws

Promotie na moeizame strijd tegen Oers 3

01 juni 2014
www.bladella.nl
In de thuiswedstrijd werd het overwicht, met een surplus aan kansen, in 2-1 maar matig uitgedrukt. In Oers kostte het zweet en bloed, maar de 2-2 betekende promotie. Proficiat!


Coach Louis Broers gaf na de wedstrijd meteen toe dat deze twee finalewedstrijden tegen Oers 3 hem de nodige hartkloppingen hadden bezorgd. Maar de 2 – 2 eindstand in de tweede wedstrijd was voldoende om de stap naar de reserve eerste klasse veilig te stellen. Op Hemelvaartsdag, eerder in de week, had het ervaren team, met onder andere Jeroen Schilders, goed voor de twee doelpunten, Frank Kaptheijns, Joris Fiers, Peter Bons en aanvoerder Hans van Kemenade de wedstrijd in Bladella in hun voordeel beslist ( 2 – 1). Maar er waren toen voor Bladella meer dan genoeg kansen geweest om de voorsprong te vergroten. En die kansen waren onbenut gebleven. 

 
Vandaar dat coach Louis Broers, in zijn eerste jaar eindverantwoordelijke voor Bladella 2, er niet gerust op was toen zijn team afgelopen zondag afreisde naar het knusse hoofdveld van RKVVO Oerle. En zijn zorgen waren terecht. Weliswaar kwam Bladella al vroeg in de eerste helft op voorsprong door een listige vrije trap in de korte hoek van Frank Kaptheijns, waarmee hij de defensie verraste. Maar de geelblauwe voorhoede, onder aanvoering van de sluwe spits Rob van Breugel, bleef gevaarlijk opduiken voor doelman Peter Bons. Meteen na de pauze, in de 49ste minuut al, benutte hij na een zwaar bestrafte overtreding van Jeroen Schilders de toegekende penalty (1 – 1). Amper vijf minuten later stond het  2 – 1 na een kopbal in de bovenhoek waarbij de Bladella-doelman zich liet verrassen.


 
Nu was de stand na twee wedstrijden dus gelijk. Er stond één en ander op het spel en de twee teams gingen wat voorzichtiger spelen maar er bleven aan beide zijden kansen komen in dit aantrekkelijke en steeds spanner wordende duel. In de 73ste minuut tekende de jeugdige voorspeler Lars Pijnenburg met een schot vanaf de vijf meter voor de 2 -2 na goed voorbereidend werk, over rechts, van met name Arvid Bolkenstein en Niels Hendriks. Deze laatste speelde trouwens, net als Peter Bons, in dit duel zijn laatste wedstrijd als selectiespeler voor Bladella.
 
De blauwwitte gasten hadden daarmee weer een lengte voorsprong voor de promotie maar de zege was bepaald nog niet veilig. In de 83ste minuut knalde één van de Oerse voorwaartsen tot verrassing van vriend en vijand de bal op de paal en in de verlenging weigerde de overigens goed leidende scheidsrechter Ignard v.d. Heijden, ondanks de protesten van de thuisploeg, een overtreding met een penalty voor de thuisploeg te bestraffen.
 
Omdat de extra tijd, terecht, maar liefst zeven minuten duurde was het voor de meegereisde Bladella-supporters naar het einde toe toch weer billen knijpen en bezorgde dat coach Louis de hartkloppingen waar hij het over had. Na het laatste verlossende fluitsignaal was er dan ook een passende ontlading en kon het blauwwitte voetbalfeest losbarsten. Voor de sportieve tegenstander RKVVO is er deze week overigens nog een herkansing voor promotie.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven