Nieuws

Column: Toernooi

19 mei 2014
www.bladella.nl
Na afloop van de competitie had jongste met F9 zijn eerste toernooi in Hilvarenbeek. Op de woensdag ervoor kwam hij naast me op de bank zitten.               

"Wat is dat eigenlijk, een toernooi?" vroeg hij.
Ik dacht terug aan lome zaterdagmiddagen in mei, met je team hangend tussen een berg sporttassen ergens langs de lijn in Reusel of Veldhoven, terwijl de gezinszak paprikachips, worstenbroodjes en halfbevroren tosti's rondgingen. De strijd tegen Wilhelmina Boys om de zevende en achtste plek begon pas over een half uur.
"Dan speel je een paar korte wedstrijden achter elkaar. Je kunt een beker winnen," antwoordde ik.
"Goh."
Het klonk niet echt als André Kuipers op weg naar zijn eerste ruimtereis.
Doordat F9 vroeg op het toernooi aanwezig was, introduceerde leider Adrie Rattenkeutel, een afvalspelletje op één doel, waarbij elke speler voor zichzelf moet scoren, totdat er uiteindelijk een winnaar overblijft. F9 vond het een leuk spelletje. De wedstrijden tegen Unitas F14 en Haarsteeg F7 waren eigenlijk hinderlijke onderbrekingen van hun afvalrace. Na elk laatste fluitsignaal haastten de pupillen zich naar een leeg doel om hun strijd te hervatten. F9 pakte op het toernooi uiteindelijk de 14e plek. Er deden 16 teams mee. Jongste kwam thuis met een lolly, een vaantje en een Paniniboek, de prijzen voor elke deelnemer.
"Was het leuk?" vroeg zijn moeder.
"Ja, heel erg," glunderde hij.

Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven