Historie ODC - Bladella

17 mei 2014
www.bladella.nl
Het is al weer acht jaar geleden dat Bladella ingedeeld werd in een competitie met ODC uit Boxtel. Toch kwamen beide clubs sinds 1950 met hun vaandelteams 30 keer tegen elkaar uit.

Sooi Voets, Henk Duis, Kees Pijnenburg, Marius van Lierop en al die oude coryfeeën reisden vijftig jaar terug al vele malen naar Boxtel om aan het spoor tegen ODC te voetballen. In seizoen 2005/2006 stond ODC – Bladella voor het laatst op het programma.

ODC-Bladella historie              
2005/2006
 
Bladella - ODC
ODC - Bladella
0-0
1-4
2002/2003
 
Bladella - ODC
ODC - Bladella
1-3
2-0
2001/2002
 
ODC - Bladella
Bladella - ODC
2-1
2-1
2000/2001
 
ODC - Bladella
Bladella - ODC
0-1
2-2
1999/2000
 
Bladella - ODC
ODC - Bladella
2-1
1-0

Onderstaand de verslagen van de laatst gespeelde ontmoetingen van Leo Wilms

13-nov.2005 Bladella bedwongen door taai ODC 0 - 0
‘Met mascotte Stan Smolders uit E1 op de bank kwam Bladella opnieuw niet tot scoren tegen deze taaie ploeg en omdat ook O.D.C. de weg naar het doel niet kon vinden eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was: 0 – 0.
Bladella startte aanvallend en met wat geluk was er in de beginfase een doelpunt gevallen toen al bij de eerste de beste aanval Arvid Bolkestein in het strafschopgebied onderuit ging. De leidsman besliste echter anders, zoals hij ook even later een wat dubieuze handsbal van een ODC-verdediger niet bestrafte.
Beide ploegen wilden wel maar tot echt gevaar voor beide doelen kwam het echter nauwelijks. In de 13e min was Jeroen Schilders met een volley gevaarlijk maar de bal zeilde voorbij het doel, zoals ook nieuwe poging van dezelfde Bladella verdediger geen doel trof nadat Mark Antonius een ODC opbouw had onderschept.
Een schuiver van Mark Adams ging krap naast en de beste Bladelse aanval in de 41e min werd jammerlijk gemist omdat Hans van de Hoogen de bal opzij legde in plaats van zelf te schieten.
In blessuretijd onderbrak Arvid Bolkenstein een opbouwpoging van ODC, kwam alleen voor de doelman maar ook nu was de afronding niet afdoende.
De tweede helft was aantrekkelijker dan de eerste. Het werd een meer open wedstrijd en het niveau werd duidelijk hoger.
Bladella werd bovendien gaandeweg de meest spelbepalende ploeg. Niet dat er sprake was van een groot veldoverwicht maar ODC kon toch regelmatig hun doelman Van Raamsdonk dankbaar zijn die met knappe reddingen zijn strafschopgebied beheerste. Overigens was ook Bladella doelman Bons op zijn post bij de weinige, maar evengoed levensgevaarlijk, Boxtelse doelpogingen. Bladella bleef de betere ploeg, liet na de pauze vaak een goede spelopvatting zien maar verzuimde op de beslissende momenten door te drukken omdat het de fout maakte om té gehaast te werk te gaan en daardoor te onrustig speelde.
Bij Bladella werd Erwin Louwers terecht tot “Man of the match” uitgeroepen.’

23-apr.2006 BLADELLA na zege op ODC op randje nacompetitie
‘Komende zondag eindigt voor Bladella een van de meest spraakmakende competities sinds jaren. Na de perikelen die zich afspeelden rond de gestaakte wedstrijd tegen RKJVV, heeft zich de strijd in de 2e kl. F om de promotie- en degradatiewedstrijden hervat en tot op dit moment is niet duidelijk welke ploegen in de nacompetitie gaan spelen. Nuenen is intussen kampioen en O.D.C. is naast het gestrafte RKJVV de tweede degradant.
Afgelopen zondag trad Bladella in Boxtel aan tegen het op het randje van de afgrond acterende ODC. De ploeg van interim trainer Wim Kanters had het lot niet meer in eigen hand. Zelfs bij winst op Bladella was de Boxtelse ploeg afhankelijk van de resultaten van anderen. Bladella won afgetekend, met jeugdkampioen Ron van de Wiel uit E5 als trotse wedstrijdmascotte, werd op een erbarmelijk slecht veld uiteindelijk met 1 – 4 royaal gewonnen.
ODC startte met de moed der wanhoop, was de eerste 20 minuten ook de ploeg met het meeste initiatief. Maar toen Bladella daarna het heft overnam en bovendien in de 38e door Dirk Reijnders uit een verre uittrap van Peter Bons fraai scoorde, werd al snel duidelijk dat ODC een kwaaie middag tegemoet zou gaan.
Dirk Reijnders vestigde al eerder de aandacht op zich door na een perfecte voorzet van Mark Antonius op de paal te koppen en in de 31e min na een dieptepass alleen op doelman Van Raamsdonk af te steven om vervolgens te missen.
De tweede helft gaf een beter spelend Bladella te zien. Niet dat het allemaal goed werd, dat kon ook niet met zo’n ongelooflijk slecht veld, maar de mannen van John Smetsers en Harrie Snijders, vonden elkaar gemakkelijker en de wedstrijd speelde zich vervolgens hoofdzakelijk af op de helft van ODC.
Een vrije trap in de 66e van Jeroen Schilders werd door te vroeg inlopen nog bestraft met een 2e gele kaart (=rood), maar was in de rebound wel degelijk raak! 
Eén van de mooiste vrije trappen uit zijn toch rijke ervaring, jubelde de schutter de rest van de dag. Ongelooflijk fraai en zuiver verdween de bal in de bovenhoek: 0 – 2.
Wie gedacht had dat de wedstrijd nu wel gespeeld was, vergistte zich want nauwelijks twee minuten later profiteerde Joep van Dulmen van een pijnlijk misverstand in de Bladella verdediging en ineens was het weer spannend: 1 – 2.
Bladella herpakte zich echter. Eerst miste invaller Bolkestein een open piek maar toen Dirk Reijnders in de 78e doel trof en even daarna Mark Antonius met een penalty een mijlpaal bereikte was het duidelijk dat ODC zou degraderen en Bladella een fantastisch spannend competitieslot tegemoet gaat, waarschijnlijk echter zonder Mark Adams die in de slotfase met een hamstringblessure uit moest vallen.‘

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven