Bladella - Braakhuizen 2-2

07 april 2014
www.bladella.nl
In 'n duel met 2 gezichten mocht Bladella uiteindelijk blij zijn dat ene punt op de Smagtenbocht te houden. Braakhuizen maakte in de 2e helft uitstekend gebruik van de mogelijkheden.

Mogelijkheden die de toen zwak spelende thuisploeg bood. Op die ene gemiste penalty na…
 
Het was in de 85ste minuut bij een gelijke stand (2-2) dat Ruud Leermakers aan de punt van het doelgebied de jonge en snelle aanvaller Nick Kuylaars, die was doorgebroken, ten val bracht. Resoluut wees de scheidsrechter Onink naar de stip. Nick zelf mocht het vonnis voltrekken, maar zijn pegel landde op de paal. Daarmee bleef de stand in evenwicht en baalde vooral Braakhuizen omdat het de punten hard nodig heeft in de komende degradatiestrijd.
 
Bladella haalde opgelucht adem. De eerste helft was geëindigd met een terechte voorsprong voor de thuisploeg. Al binnen een kwartier stond de 2 – 0 voorsprong op het bord door twee doelpunten van spits Joris Hermans. Was het eerste nog een ‘frotgoal’, waaraan de blunderde Braakhuizen-doelman Hilali zijn medewerking verleende, de tweede was weer een meesterwerk van de tovenaar van de Smagtenbocht zelf. Na een prima rush op rechts van verdediger Teun Grimberen kreeg Joris de bal op de 11 meter aangespeeld. Met één beweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en had hij de hoek voor het uitzoeken. Wat hij dan ook perfect deed. 
 
De eerste helft werd het veldspel van de thuisploeg prima verzorgd. De resulteerde niet direct in goede mogelijkheden maar Braakhuizen kwam er niet aan te pas en het duurde tot de 44ste minuut voordat invaller-doelman Sjors van Roy echt op de proef werd gesteld. Hij kwam met de schrik vrij toen een vrije trap net aan de goede kant van de paal voorbij krulde. Die werd genomen de ingevallen Nick Kuylaars die daarmee meteen zijn visitekaartje afgaf.
 
Na rust hadden Cas Vosters, met een vervelende knieblessure, en de net herstelde Nicky Buis plaats gemaakt voor Mark Adams en Tom Ansems. De laatste kreeg meteen te maken met de strak leidende heer Onink en kreeg een gele prent gepresenteerd. De scheids floot kort en duldde geen tegenspraak. De meeste spelers hadden er moeite mee. Maar Bladella kwam ook niet goed uit de startblokken. De bal bleef te lang in de achterhoede van de blauwwitten waardoor het gevaar voor het doel bleef. Scherp aangesneden vrije trappen zorgden iedere keer weer voor gevaar. Maar het was een afstandschot van verdediger Tom Brouwers dat de Bladella-doelman in de 69ste minuut verraste. Hij knalde de bal van een afstand van 25 meter op de onderkant van de lat. Volgens de leidsman kwam de bal vandaar achter de doellijn op de grond en dus wees hij resoluut naar de middenstip.
 
Bladella leek verbluft en al drie minuten later lag de 2 – 2 in het netje. Na een snelle aanval over rechts kwam de bal strak voor en die werd door een Braakhuizer-aanvaller in het doel gelopen. Buitenspel, volgens alles wat Bladella heette maar opnieuw liet de scheidsrechter zich niet vermurwen. Daarna probeerde Bladella het heft weer in handen te nemen vooral door een sterk spelend middenvelder Pim van Erp, maar door dat aandringen kreeg Braakhuizen mogelijkheden om uit te breken. En dat deed Nick Kuylaars dus in de 85ste minuut perfect wat resulteerde in de – gemiste - penalty. Daarna kreeg Bladella nog één kans maar de bal ging van de voet van Joris Hermans ver over de kruising.
 
Daarmee bleef de eindstand 2 – 2 en kan Bladella zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen koploper RPC.
Wedstrijdmascotte Niels van de Berg baalde als de spreekwoordelijke strekker, maar meer realistische Bladella-supporters waren blij tenminste nog één punt aan het duel te hebben overgehouden.

Bladella - Braakhuizen 6 april 2014


 
 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »