Nieuws

Oirschot Vooruit - Bladella 3-1

24 maart 2014
www.bladella.nl
E3 won de voorwedstrijd tegen de leeftijdgenootjes van Oirschot Vooruit (2-3). Het vaandelteam deed niks met dat voorbeeld en verloor geheel onnodig op sportpark Jumbo Moorland.

Twee ploegen die vorige wedstrijdronde met een grote kater het veld verlieten, stonden tegenover elkaar. Voor beide teams gold de vraag wie het beste was hersteld. Bladella moest daarbij in de achterhoede de vaste krachten Ruud Leermakers en Teun Grimbergen missen. Dat gemis liet zich merken.
 
De beginfase was voor Bladella. Na 4 minuten bracht Ard Kneefel Bladella aan de leiding. Het leek erop dat Bladella de klap van vorige week te boven was. De ploeg was het eerste kwartier duidelijk sterker. Het leidde echter nauwelijks tot verder doelgevaar. Vermeldenswaard was alleen een schot van Joep van de Ven uit de tweede lijn dat gestopt werd door Oirschotdoelman Teun Rengers. Verder kreeg Tom Maas na goed doorzetten een duw en kwam ten val in het vijandelijke strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Dieker vond de actie geen strafschop waard. Oirschot Vooruit kreeg daarna steeds meer grip op het spel en kon met snelle aanvallen gevaarlijk doordringen in het Bladelse strafschopgebied.  Een kopbal van Oirschotmiddenvelder Sjoerd van de Wal werd goed gepareerd door doelman Dijkmans. In de 39ste minuut leidde een groot misverstand in de Bladelladefensie ertoe dat Fons Meeuwis simpel kon scoren. Tot aan de rust was de organisatie in de Bladellaverdediging volledig zoek. Oirschot Vooruit kreeg in die fase uitgelezen mogelijkheden om de score te verhogen. Kansen voor Teun Derks en Sjoerd van de Wal konden echter niet worden verzilverd. Linksbuiten Fons Meeuwis ging daarna op de solotoer. Hij slalomde door de Bladelladefensie en gaf doelman Dijkmans het nakijken. In de resterende tijd tot de rust kreeg Erik van Summeren, die zijn 250-ste wedstrijd voor de groenwitten speelde, nog een enorme kans maar de jubilaris wist die niet te benutten.
 
Na de thee begon Bladella sterk met Joris Evers voor Ard Kneefel en even later kwam Dirk Reijnders voor Niels Hendriks. Het gevaar van Bladella kwam zeker in deze periode van de goed spelende Joris Hermans maar tot een doelpunt kwam het niet.
Na een kwartier nam Oirschot Vooruit het heft weer in handen. Dat leidde tot enkele goede maar onbenutte scoringspogingen. In die periode moest de Oirschotdefensie echter een schot van Joris Hermans van de lijn halen na een prima lopende aanval over meerdere schijven. In de 34-ste minuut kwam via een snelle counter de 3-1 op het scorebord via Bram Meeuwis. In het vervolg was Oirschot Vooruit tot twee maal toe erg gevaarlijk met uitvallen. Bladella had wel veel balbezit maar voor doelpogingen moesten de supporters van de Tipmastboys met aan het hoofd mascotte Wessel van der Net, wachten tot vijf minuten voor het einde. Tom Maas en Anel Selimovic konden echter het net van de tegenstander niet vinden.
Het was al weer een pijnlijke nederlaag. Komend weekend is er een inhaalprogramma en zijn er bekerwedstrijden. Bladella is dan vrij. Hopelijk is het laatste deel van de competitie wat succesvoller. Wat de spelers siert is de tomeloze inzet tot het laatste fluitsignaal. Men wint daarmee niet steeds de wedstrijd maar verzamelt er wel veel goodwill mee.

zie ook het fotoverslag van de 'Trompettercup'
2014-03-24

Oirschot Bladella 3 - 1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven