Nieuws

Ruud Leermakers in ED: ‘Nog niks aan de hand!’

15 maart 2014
www.bladella.nl
Ruud Leermakers aanjager van Bladelse teamgeest: “Met drie punten achterstand is er nog niks aan de hand en ons spel tegen Heeze gaf weer vertrouwen.”

Hoewel Bladella sinds de winterstop (te)veel punten morste, acht Ruud de titel nog steeds haalbaar.
 
Balend stapte Ruud Leermakers zondag van het veld. Op bezoek bij Heeze kopte de aanvoerder van Bladella in de slotfase na een hoekschop de 1-1 binnen, maar even later verzuimde hij zichzelf vanaf elf meter tot matchwinner te kronen. Zijn strafschop belandde op de paal. “Daar ben ik wel een paar dagen zuur van geweest”, bekent Leermakers (32). “Voor rust was de wedstrijd in evenwicht, maar in de tweede helft waren wij heer en meester. We lieten na een moeilijke periode zien het voetballen niet verleerd te zijn en hadden onszelf moeten belonen met een zege.”
Bladella zag door het gelijkspel de achterstand op de koplopers RPC en Rood-Wit Veldhoven oplopen tot drie punten, terwijl de blauwwitten in de winterstop nog bovenaan stonden met vier punten voorsprong op beide concurrenten. Morgen in de topper thuis tegen Rood-Wit wordt het aanhaken of afhaken, nadat de laatste zes wedstrijden slechts zeven punten opleverden. Leermakers: “De automatismen uit de eerste seizoenshelft ontbraken. Voor de winterstop konden we in een redelijk vaste samenstelling spelen, maar de afgelopen tijd kregen we last van blessures en schorsingen. Ik onderging in de winterstop een meniscusoperatie en hoewel ik maar één wedstrijd miste, duurde het even voordat ik me weer volledig fit voelde. Met drie punten achterstand is er nog niks aan de hand en ons spel tegen Heeze gaf weer vertrouwen.”
Dat Bladella zich tot een kampioenskandidaat zou ontpoppen, had Leermakers vorige zomer niet voorzien. De ploeg was gewogen en te licht bevonden voor de tweede klasse en verloor na de degradatie met Max Jansen, Rick Antonise, Teun Lavrijssen en Hans van den Hoogen vier potentiële basiskrachten. Bovendien vielen door blessures Nicky Buis en Dirk Reijnders langdurig weg. Desondanks smeedde de nieuwe coach Jasper van Hoof een solide team, dat de eerste periode won en tot voor kort lijstaanvoerder was. Leermakers: “Jasper is een fanatiek baasje en verbaal duidelijk aanwezig. De jonge spelers die de gaten in het elftal moesten opvullen, pakten het goed op en we waren er ook vrij vlot aan gewend om in de derde klasse het spel te moeten maken. RPC heeft meer individuele kwaliteiten in het elftal, maar wij beschikken over een goede teamgeest.  Als iedereen zijn taken uitvoert, hebben we een sterke ploeg.”
Leermakers brak in 2000 vanuit de eigen jeugd door in de hoofdmacht van Bladella en speelde sindsdien vooral op het middenveld en soms noodgedwongen in de spits. Hij vormt nu echter het hart van de defensie met Cas Vosters (18). “Na vorig seizoen viel praktisch heel onze verdediging weg en aan het einde van de voorbereiding was de conclusie dat ik het beste achterin kon gaan spelen. Ik voetbal liever iets meer naar voren, maar het teambelang staat voorop en ik haal ook veel voldoening uit onze hoge klassering.”
Sinds vorig seizoen traint Leermakers op donderdagen de A1 van Bladella. “Ik wilde iets in de jeugd doen en vind het leuk om met jongens te werken die net als Cas Vosters binnen één of twee jaar teamgenoten van mij kunnen zijn in het eerste. Geen idee of dit mijn eerste stappen zijn naar een trainerscarrière. Ik beleef nog veel plezier aan het voetballen. Ik bekijk het van jaar tot jaar en ga door zolang ik fit blijf.”

Pascal Snijders (Eindhovens Dagblad)



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven