Nieuws

Column: In de schaduw

27 februari 2014
www.bladella.nl
Tijdens het carnavalsfeest voor stichting 'Het zorgen-kind' in Den Herd zag ik hem ineens staan. Met een prachtige steek op het hoofd stond ie tussen de Raad van Elf: Peter van Hoof.

Vorige week dinsdag, na de training van F9, zat ie ineens naast me aan de bar. In de kantine van Bladella is hij een graag geziene gast. Iedereen kent hem van het G-team. Pirke begon over mijn stukjes op de website.
"Kunde gij nie unne keer een stukske over mij schrijven?"
"Tuurlijk Peter, waarover moet het gaan dan?"
"Over mèn voetbalteam. En vurrige week ben ik 40 jaar geworden."
"Da's nie mis. En op welke positie speel je dan?"
"Ik ben schaduwspits. Ik speul, zeg mèr, achter Heino."
Mooi beeld: Peter van Hoof die in het vijandelijke strafschopgebied in de schaduw van Heino van de Sande naar een kansje loert. Zou dat geen strijd opleveren in het G-team; twee spitsen van zo'n zwaar kaliber? Peter en Heino, de Zlatan en Van der Vaart van Bladella. 

In Den Herd was ondertussen de polonaise begonnen. Onder de bezielende leiding van zanger Peter Bons werd een lang lint gevormd. Sonja Voets, Sneeuwwitje, een Ninja Turtle, Mega Mindy, Slinger, twee prinsesjes, John van Gompel en een man in een kippenpak; ze deden allemaal mee. Prins Culina liep voorop, maar direct in zijn slipstream zat Pirke. In één week tijd zag ik twee rollen van Pirke van Hoof: naast schaduwspits was hij in Den Herd ook schaduwprins. Maar ik zag hem ook snel opschuiven. Een ronde verder leidde Prins Pirke de polonaise in de feestzaal. Die positie in het volle licht beviel hem uitstekend. Hij glunderde van oor tot oor. Voortvarend ging ie te werk, Pirke van Hoof met zijn 40 lentes. Met de scepter in zijn zwaaiende handen was zijn boodschap voor de bewoners van 'De Hoeksteen' en alle aanwezigen zeer helder: alaaf!



Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven