Nieuws

Bladella en Bergeijk delen de punten

03 februari 2014
www.bladella.nl
Op het hobbelige speelveld was het beste voetbal niet mogelijk, maar beide teams lieten wel veel strijd zien wat uiteindelijk resulteerde in een 2-2 eindstand.

Trainer Frans Verbeek van Bergeijk kwam zeer hoopvol naar sportpark de Smagtenbocht voor de wedstrijd tegen koploper Bladella. Na de winterstop hadden zijn pupillen nog niet verloren. Datzelfde gold echter ook voor Bladella; ook de selectie van Jasper van Hoof had goed overwinterd. Dat kon een interessante partij worden. De publieke belangstelling voor deze Kempische derby was dan ook groot.
 
De wedstrijd begon in een hoog tempo.
De eerste dreiging kwam van Bladella. In de 7de minuut kwam Dirk Reijnders goed door over de linkerflank. Zijn voorzet kon net niet worden ingetikt. Het tempo in de beginfase was erg hoog maar het leidde aan beide zijden slechts tot enkele kleine kansen. Bladella was beter door vooral goed storend werk van de middenvelders.
Na een half uur ging het tempo beduidend omlaag en kwamen de voorwaartsen wat meer aan de bal.  In de 39ste minuut kon Joris Hermans vrij op doelman Lars van Breukelen afgaan. Deze laatste redde echter prima ten koste van een hoekschop. Het was slechts uitstel. Uit de hoekschop kwam de bal in de tweede Bladellalijn van waaruit Anel Selimovic met een mooie boog doel trof. Het was op dat moment een verdiende voorsprong.  Bladella bleef sterker maar Bergeijk kon op de counter snel zijn voorwaartsen bereiken. In de extra tijd van de eerste helft kwam er zo een grote mogelijkheid voor Bergeijkspits Cees Theuws. Doelman Paul Dijkmans redde echter op sublieme wijze.
 
In de tweede helft was bij Bladella Nicky Buijs Geert van Overbeek komen vervangen. Het leverde niet meer kansen op. Het spel bleef veel gericht op het niet laten combineren van de tegenstander. De verdedigingen bleven de baas. Dat veranderde in de 51ste minuut. Ruud Willems, de vleugelspeler van Bergeijk leverde een op maat gesneden voorzet af waaruit Cees Theuws kon scoren.
Bladella wisselde Joris Evers voor Joep van de Ven. Het betekende dat de goed spelende rechtsachter Teun Grimbergen nog meer loopwerk moest verrichten voor de bezetting van de rechterflank. Bergeijk kon alleen nog gevaarlijk worden uit standaardsituaties. In de 67ste minuut kon daaruit invaller Piet Michielse Bergeijk op voorsprong schieten. De verdediging van Bladella ging daarbij niet vrijuit. Twee minuten later was de stand weer gelijk getrokken. Dirk Reijnders kwam door op links en uit zijn voorzet kon Nicky Buijs scoren.
Bladella wilde voor de overwinning gaan, Bergeijk leek genoegen te nemen met een gelijkspel. Tot echte uitgespeelde kansen leidde het niet meer. De goed leidende scheidsrechter Roy Manichand had een drukke middag en moest veel gele kaarten trekken.
 


Door de winst van de concurrentie is de voorsprong van de Tipmasters op de achtervolgers geslonken tot  twee punten. Mascotte Daan van de Ven had op een beter resultaat gerekend.
De competitie wordt over veertien dagen voortgezet met de uitwedstrijd tegen RKDSV uit Diessen.
 
De uitslag WFC superloterij:
lot 5198   Hoofdprijs: een Profile fiets geschonken door Profile Bito
lot 4280   Albert Heijn levensmiddelenpakket
lot 6246   bierkaart  ‘D’n Aonloop’
lot 4660   dinerbon ‘het Nekkermenneke’
lot 5780   loterijbal

2014-02-17

Bladella - Bergeijk 2 -2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven