Nieuws

Streekderby tegen Bergeijk spannend!

31 januari 2014
www.bladella.nl
Met ‘Koploper Bladella krijgt Angstgegner op bezoek’ en ‘Bladella kan borst nat maken tegen Bergeijk’ kondigt de Trompettercup deze streekderby als ‘Wedstrijd van de Week’ aan.

V’waard
De uitwedstrijd in Valkenswaard vorige week werd vooraf gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis van Bladella clubman Frans Seuntjens (77). Sooi Voets, zoals iedereen hem kende, was die vrijdag daarvoor overleden. Sooi, positief en optimistisch van aard, maar zondag, op de weg naar boven, zal ie in de 2e helft toch nog eens omgekeken hebben…
De formatie van Jasper van Hoof was het duel tegen de bosuilen supergoed begonnen. Met uitstekend positiespel werden legio kansen gecreëerd. Joris Hermans had na ruim een half uur al een gave hattrick achter zijn naam staan. Het blauwgele thuisteam had toen weinig in te brengen. De ruststand van 1-3 was eigenlijk dan ook maar een schrale afspiegeling van het krachtsverschil. Toen even na rust Valkenswaard via een strafschop de aansluittreffer al kon scoren, sloeg de wedstrijd weer helemaal om. Opnieuw kwam Bladella in het tweede bedrijf in de problemen. Onbedoeld maakten de Tipmast Boys er zo weer een te spannende pot van.
 

Sterk Bergeijk
Ook de uitwedstrijd tegen het komende zondag op bezoek komend Bergeijk, gaf eenzelfde beeld. Daarmee werd het aan de Eerselsedijk een superspannende pot. Uiteindelijk wist het vaandelteam daar slechts een puntje aan over te houden. Bladella was een uurtje lang sterker, maar verzuimde toen de verdiende 0-1 voorsprong uit te bouwen. Dat werd op het eind afgestraft door de manschappen van Frans Verbeek. Het had zelfs niet veel langer moeten duren… Bergeijk had in het laatste kwartier meer adem over en werd steeds dreigender. Dat ‘onheil’ riep blauwwit ook toen over zichzelf af door na een goed begin een tandje terug te schakelen.
Bergeijk kwam goed, en superfit, uit de winterstop door 2x met duidelijke 3-1 cijfers te winnen (Dommelen en GSBW). Met de altijd fanatieke coach Verbeek op de bank zal, vooral tegen Bladella, het Bergeijkse team, met o.a. handenbindertjes als Samim Yosufi en Cees Theuws uiterst gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. De ijzersterke defensie wordt geleid door de in grote vorm verkerende Lars van Breukelen op doel.
 
Zonder Sooi
Als de mannen van Jasper van Hoof zondag wel langer dan een helft de stempel op de wedstrijd kunnen drukken, wordt het minder spannend. Daar zullen de blauwwit supporters, met voorop mascotte Daan van de Ven, geen moeite mee hebben..!  Sooi heeft bij de vorige thuiswedstrijd, 14 dagen geleden tegen GSBW, afscheid genomen van Bladella. Zijn aanmoedigingen zullen voortaan ‘van boven’ gaan komen.


 
Wedstrijd van de Week
Opmerkelijk is dat de KNVB voor deze Kempische derby opnieuw Roy Manichand aanstelde als scheidsrechter. Deze ervaren leidsman uit Veldhoven hanteerde namelijk ook al de fluit bij de vorige ontmoeting tussen beide kemphanen. Bladella - Bergeijk is ‘Wedstrijd van de Week’ bij de Trompettercup. Met Bladella kan borst nat maken tegen Bergeijk’ wordt op de Trompettercup-site vooruitgekeken op deze streektopper. Jasper van Hoof gokt op 1-0 en Frans Verbeek ziet Bergeijk met 1-2 winnen. Ook is daar een ‘historische’ terugblik te lezen dat als titel meekreeg: ‘Koploper Bladella krijgt Angstgegner op bezoek’. Spanning en veel strijd maken van deze Kempische topper voor de voetballiefhebber een prachtig affiche!
 
Superloterij
Rondom de derby tegen Bladella - rkvv Bergeijk organiseert Supportersclub WFC weer een Superloterij met een Profile-fiets, geschonken door PROFILE BITO, als hoofdprijs! Een lot voor deze Superloterij kost slechts € 0,50.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven