Streekderby tegen Bergeijk spannend!

31 januari 2014
www.bladella.nl
Met ‘Koploper Bladella krijgt Angstgegner op bezoek’ en ‘Bladella kan borst nat maken tegen Bergeijk’ kondigt de Trompettercup deze streekderby als ‘Wedstrijd van de Week’ aan.

V’waard
De uitwedstrijd in Valkenswaard vorige week werd vooraf gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis van Bladella clubman Frans Seuntjens (77). Sooi Voets, zoals iedereen hem kende, was die vrijdag daarvoor overleden. Sooi, positief en optimistisch van aard, maar zondag, op de weg naar boven, zal ie in de 2e helft toch nog eens omgekeken hebben…
De formatie van Jasper van Hoof was het duel tegen de bosuilen supergoed begonnen. Met uitstekend positiespel werden legio kansen gecreëerd. Joris Hermans had na ruim een half uur al een gave hattrick achter zijn naam staan. Het blauwgele thuisteam had toen weinig in te brengen. De ruststand van 1-3 was eigenlijk dan ook maar een schrale afspiegeling van het krachtsverschil. Toen even na rust Valkenswaard via een strafschop de aansluittreffer al kon scoren, sloeg de wedstrijd weer helemaal om. Opnieuw kwam Bladella in het tweede bedrijf in de problemen. Onbedoeld maakten de Tipmast Boys er zo weer een te spannende pot van.
 

Sterk Bergeijk
Ook de uitwedstrijd tegen het komende zondag op bezoek komend Bergeijk, gaf eenzelfde beeld. Daarmee werd het aan de Eerselsedijk een superspannende pot. Uiteindelijk wist het vaandelteam daar slechts een puntje aan over te houden. Bladella was een uurtje lang sterker, maar verzuimde toen de verdiende 0-1 voorsprong uit te bouwen. Dat werd op het eind afgestraft door de manschappen van Frans Verbeek. Het had zelfs niet veel langer moeten duren… Bergeijk had in het laatste kwartier meer adem over en werd steeds dreigender. Dat ‘onheil’ riep blauwwit ook toen over zichzelf af door na een goed begin een tandje terug te schakelen.
Bergeijk kwam goed, en superfit, uit de winterstop door 2x met duidelijke 3-1 cijfers te winnen (Dommelen en GSBW). Met de altijd fanatieke coach Verbeek op de bank zal, vooral tegen Bladella, het Bergeijkse team, met o.a. handenbindertjes als Samim Yosufi en Cees Theuws uiterst gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. De ijzersterke defensie wordt geleid door de in grote vorm verkerende Lars van Breukelen op doel.
 
Zonder Sooi
Als de mannen van Jasper van Hoof zondag wel langer dan een helft de stempel op de wedstrijd kunnen drukken, wordt het minder spannend. Daar zullen de blauwwit supporters, met voorop mascotte Daan van de Ven, geen moeite mee hebben..!  Sooi heeft bij de vorige thuiswedstrijd, 14 dagen geleden tegen GSBW, afscheid genomen van Bladella. Zijn aanmoedigingen zullen voortaan ‘van boven’ gaan komen.


 
Wedstrijd van de Week
Opmerkelijk is dat de KNVB voor deze Kempische derby opnieuw Roy Manichand aanstelde als scheidsrechter. Deze ervaren leidsman uit Veldhoven hanteerde namelijk ook al de fluit bij de vorige ontmoeting tussen beide kemphanen. Bladella - Bergeijk is ‘Wedstrijd van de Week’ bij de Trompettercup. Met Bladella kan borst nat maken tegen Bergeijk’ wordt op de Trompettercup-site vooruitgekeken op deze streektopper. Jasper van Hoof gokt op 1-0 en Frans Verbeek ziet Bergeijk met 1-2 winnen. Ook is daar een ‘historische’ terugblik te lezen dat als titel meekreeg: ‘Koploper Bladella krijgt Angstgegner op bezoek’. Spanning en veel strijd maken van deze Kempische topper voor de voetballiefhebber een prachtig affiche!
 
Superloterij
Rondom de derby tegen Bladella - rkvv Bergeijk organiseert Supportersclub WFC weer een Superloterij met een Profile-fiets, geschonken door PROFILE BITO, als hoofdprijs! Een lot voor deze Superloterij kost slechts € 0,50. 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »