Nieuws

Frans Seuntjens: 'een Gouden gast voor Bladella'

25 januari 2014
www.bladella.nl
Frans Seuntjens (77 jaar) is overleden. Deze laatste wedstrijd kon hij niet winnen. Een mensenvriend, een sfeermaker, een eeuwige optimist, een voetbal liefhebber en bovenal een sportieve clubman is niet meer.   

Sooi Voets is niet meer. Namens Bladella wensen wij familie en vrienden veel sterkte met het verlies.
 
In 1950 meldde Frans zich aan als jeugdlid bij de voetbalclub. Hij was toen 14 jaar. Vier jaar later speelde hij al in het eerste en deed dat 15 jaar aaneengesloten. Het hoogtepunt van zijn carrière was de beslissingswedstrijd tegen RKC in 1964. Het werd een nederlaag, niet verdiend, en Sooi en Bladella gingen met opgeheven hoofd van het veld. Na een trainerscarrière elders kwam hij in 1986 als coach weer terug bij zijn blauwwitte clupke.
 
Sooi zorgde meteen voor een sportieve voetbalsfeer. Vooral dankzij zijn inzet werden twee jaar later het eerste, het tweede en ook het derde elftal kampioen. De bescheiden Sooi trad terug en werd trainer van de lagere elftallen, later ook van de dames. Maar aan de zijlijn bij het eerste was hij altijd positief aanwezig. Op zijn trompet speelde hij ‘De herdertjes lagen bij nachte!!!”. In goede en ook minder goede tijden was hij van de partij. Sooi kon niet zonder Bladella maar Bladella kon, en kan, moeilijk zonder Sooi. 
 
Sooi was een gevoelsmens en dat sierde hem. Hij was met iedereen begaan. Op 14 mei 2009, Sooi was toen 72 jaar, gaf hij het damesteam en de lagere seniorenelftallen zijn laatste training, met veel weemoed en ook emotie.
In dat jaar werd hij onderscheiden als eerste ‘clubman van Bladella’. Daarmee eerde de club Sooi voor al zijn verdiensten. Voorzitter Walenberg zei toen: ”Sooi is een man die zich belangeloos wil inzetten, een man vol passie, elan en met een vurigheid die geweldig is om te zien.” Zo willen wij ons Sooi herinneren.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven