Nieuws

Herfstkampioen na moeizame overwinning op Acht

16 december 2013
www.bladella.nl
In een wedstrijd met twee gezichten trekt Bladella wederom aan het langste eind door Acht met een 3 – 2 nederlaag naar huis te sturen.

De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub, terwijl in de tweede helft Acht de wedstrijd meer en meer naar zich toe trok.
 
Het eerste kwartier zien we eigenlijk niet meer dan enkele gevaarlijke terugspeelballen van Bladella en een harde schuiver voorlangs van Joris Hermans.  We wachten tot minuut 16 als Ruud Leermakers een vrije trap rakelings over schiet. Het Bladella-overwicht komt tot uiting middels een 1 – 0 voorsprong, als Anel Selimovic via een Achtverdediger de bal, trillend van het effect in de uiterste hoek van het doel ziet verdwijnen. Acht probeert daarna iets terug te doen, maar komt niet verder dan een gevaarlijke kopbal van Pieter van Kemenade. Joep v.d. Ven komt dan Ard Kneefel vervangen.
Anel Selimovic laat zien dat hij een prima schot in de benen heeft met enkele prima voorzetten en schoten, die echter niets opleveren. Het grote overwicht brengt niets meer op en dus moeten we gaan rusten met het kleinst mogelijke verschil.
 
Meteen na de thee zien we een goede actie van Joris Evers; de prima keepende Paul Vanderfeesten staat echter in de weg. Na een kwartier moeten we helaas afscheid nemen van de grote uitblinker van de eerste helft: na een fikse overtreding moet Geert van Overbeek het veld geblesseerd verlaten. Mede hierdoor raakt Bladella het overwicht op het middenveld kwijt.
Een Acht-mannen voelen zich sterker worden en krijgen diverse kansjes. De 1 – 1  gelijkmaker van Roy Roestenburg in de 67ste minuut is dan ook het logisch gevolg.
 
Hierna volgt het kwartiertje van Cas Vosters. Na een kopbal, die net over gaat, is het in de 73ste minuut raak als hij na een prima voorzet van Joep v.d. Ven, met een harde kopbal de 2 – 1 op het scorebord laat verschijnen.
Amper drie minuten later is de stand wederom gelijk als Robertino Geerings met een ferm afstandsschot de 2 – 2 aantekent. De thuisclub mag van geluk spreken dat even later de bal van de lijn wordt gewerkt.
Joris Hermans ziet de bal, na een prima actie, een meter langs de paal over de achterlijn gaan.
Een weergaloze vrije trap van Anel Selimovic op zo’n 25 meter zorgt ervoor dat de drie punten wederom in Bladel blijven: 3 – 2.
Met een wanhoopsoffensief probeert Acht het tij nog te keren, maar tevergeefs.
 
Op basis van een zeer sterke eerste helft, is de overwinning terecht. De Tipmast Boys gaan de feestdagen tegemoet met de titel “Herbstmeister”, zoals onze Oosterburen zeggen.
We geven rendez-vous op 19 januari, als de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen het Goirlese GSBW. 
2013-12-16

Bladella - VV Acht 3 - 2 15 dec.2013


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven