Nieuws

Cas Vosters: 'Met de koppositie de winterstop in!'

13 december 2013
www.bladella.nl
Als sinds het begin van de competitie speelt de jonge Cas Vosters als een ervaren voorstopper. Samen met Ruud Leermakers vormt hij het hart van de nieuwe Bladella-defensie. En met succes

Cas Vosters, de nieuwe verdediger.
Ook afgelopen zondag tegen VV Dommelen kwam de voorsprong niet in gevaar. Kwam dat door een zwakkere tegenstander of hield de defensie door eigen kunnen de nul? En hoe kijkt Cas terug op de afgelopen eerste seizoenshelft?
 
Hoe beoordeel jij de wedstrijd van afgelopen zondag? Was Bladella goed of viel Dommelen tegen?
Ik denk dat wij gewoon goed waren. We hadden ze vanaf minuut één onder druk. Daardoor openden we ook zo snel de score. Daarna gingen we door. Dommelen wist hier geen raad mee en na 17 minuten stonden we al op 2-0. Door die druk kwam die redelijke ploeg, naar mijn mening, niet helemaal uit de verf. Dat hebben wij dus goed gedaan!
 
Even terugkijken: in hoeverre was de voorbereiding op dit seizoen anders dan bij A1?
Het was voor mij wel een erg groot verschil. Ik voetbal nu met en tegen ervaren spelers. In A-1 waren dat jongens waar ik al bijna mijn hele jeugd mee voetbalde. Dat was erg wennen. Ik had eerder twee of drie keer mogen invallen, maar een paar minuten. Ik wist echt niet wat ik kon verwachten. Omdat we ook nog een nieuwe trainer hadden was ik ook erg benieuwd naar de manier van trainen. Ik had in het begin best wel wat moeite met het baltempo en het fysieke spel. Ik ben wel lang maar heb niet echt veel bij te zetten. Het ging al snel beter. Dus al met al ben ik wel tevreden over de voorbereiding
 
Ben je ook tevreden over je plaats in het team? Waar kun jij nog beter worden?
Ja, dit is een prima plek. Ik speel graag centraal achterin. Dan heb ik het spel voor me en kan ik alles overzien. Het is ook fijn dat ik nu naast Ruud voetbal. Ik kan van hem nog erg veel kan leren. Klopt toch hè, Ruud? Mijn balbehandeling mag nog wat sneller. Ik moet ook meer vooruit gaan voetballen. Afgelopen zondag vond ik dat dat het eerste half uur best wel goed ging. Maar een wedstrijd duurt negentig minuten.
 
Waarom heeft Bladella de koppositie? Wat is de kracht van dit elftal?
Ten eerste omdat we erg fel trainen. De trainer zet ons iedere week weer op scherp zodat we geen tegenstander kunnen onderschatten. Daarbij komt het doordat de sfeer binnen de groep erg goed is: iedereen wil voor iedereen werken. In het veld werken we ook echt als een team samen. Het geeft een goed gevoel en dat maakt je, denk ik, erg sterk als team.
 
Welke club gaat er aan het einde van het seizoen kampioen worden? Wie gaat mee om de periodetitel? Welk team gaat degraderen?
Ik hoop natuurlijk dat wij kampioen gaan worden. Maar je krijgt zeker nog een paar wedstrijden dat het niet allemaal zo goed lukt. Als we die toch winnen, op strijd en inzet, maken we een hele goede kans. Rood-wit en RPC zijn de echte concurrenten. Ik denk dat GSBW, Unitas, RKDSV en Dommelen het in de onderste regionen met elkaar gaan uitvechten.
 
Durf je voor komende zondag een voorspelling te wagen?Waarom die uitslag?
Dat durf ik zeker: 3-0 voor Bladella, omdat wij met elf zijn en zij maar met acht. Nee, geintje. Als wij snel druk zetten en de tegenstander geen kans geven, net als afgelopen zondag, denk ik dat we erg veel kans maken om te winnen.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven