Bladella gelukkig met één punt

02 december 2013
www.bladella.nl
Noem het domme pech voor 'de' tegenstander, noem het door de lijstaanvoerder afgedwongen geluk, Bladella mocht in ieder geval in de handen knijpen ...

... met de 1 – 1 eindstand na de tumultueuze wedstrijd bij runner-up Oisterwijk.

Met Tom Maas als aanvoerder in plaats van de afwezige Ruud Leermakers begonnen de blauwwitten aan de wedstrijd. Als ze bij de start nog niet goed wakker waren, werden ze dat meteen door een brutaal en agressief spelend Oisterwijk. Zo wilden zij met enkele geblesseerden en geschorsten aan de zijlijn de zegereeks van de laatste weken toch voortzetten. Bladella wist in de eerste minuten nauwelijks een passend antwoord op de roodwitte dadendrang. Een gevolg daarvan was dat back Tom Ansems al na negen minuten, na een te forse charge, door de jonge scheidsrechter Dennis de Rooij de rode kaart werd gepresenteerd.
 
In de 19de minuut was er een gele kaart voor Geert van Overbeek die de noodrem nodig had. Bladella leek zich te herstellen en probeerde het venijn uit de Oisterwijkse aanvallen te halen door de bal rustig breed te spelen en te rekenen op uitbraken van met name de eenzame spits Joris Hermans. Deze werd even later op het randje van buitenspel terug gefloten. Een gevaarlijke van richting veranderde vrije trap, in de 34ste minuut, en een schot in de 43ste minuut werden bekwaam door Bladella-doelman Paul Dijkmans gepareerd. Het loeren op de tegenaanval werd beloond: net voor rust werd Joris Hermans in het strafschopgebied ten val gebracht en Anel Selimovic benutte de toegekende strafschop feilloos: 0 – 1.

Meteen na rust zat er blijkbaar een geluksengeltje bij de Bladella-doelman op de lat. Oisterwijk begon weer onstuimig en dat resulteerde in enkele bijna niet te missen kansen. Met name Robin van de Ven kreeg dotten van kansen en had de gelijkmaker op zijn schoen. Maar hij weigerde de gelijkmaker in het Bladella-net te prikken. Daarbij knalde Oisterwijk-aanvaller Maarten van Breugel in de 50ste minuut keihard op de paal. Vijf minuten later was het wel raak. Zijn vrije trap, van een afstand van 20 meter, veranderde in de muur van richting en dat maakte Paul Dijkmans meteen kansloos: 1-1. Bladella probeerde meer variatie in de aanval te brengen door Ard  Kneefel te wisselen voor Joris Evers.
 
Na een moeilijk eerste kwartier kon Bladella zich weer herstellen. Nu kwam de scheidsrechter in de problemen. Eerst ontstond er al veel commotie bij een overtreding van Anel Selimovic. De scheids trok tweemaal geel voor Oisterwijk en ook rood voor trainer Rob van de Kaaij. Na een overtreding tegen Teun Grimbergen meteen daarna, in de 75ste minuut, kon aanvaller Tarik Boetkentar vertrekken met tweemaal geel. Ook kreeg Maarten van Breugel voor de tweede maal geel. Hiertegen werd door met name Oisterwijk-aanvoerder Mark Obbens serieus geprotesteerd. Scheidsrechter de Rooij besloot daarna de wedstrijd even te onderbreken voor beraad. Bladella speelde daarna het laatste kwartier een goede partij en wist de druk op de Oisterwijk-defensie te handhaven. Dit, en ook de invalbeurt van Lars Pijnenburg, konden niet verhinderen dat er toch nog twee goede kansen voor de roodwitten kwamen.
 
Al met al dus een voor het Bladella-team, voor mascotte Stijn Luursema van E9 en voor de meegereisde trouwe supporters wat gelukkig gelijkspel waardoor de ploeg wel de koppositie vasthoudt. Volgende zondag is er weer een uitwedstrijd want dan moet Bladella op bezoek bij nummer negen Dommelen. Supporters weer op de post!!!

Verslag www.bd.nl

Oisterwijk - Bladella 1-1


 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »