Nieuws

Bladella zegeviert in enerverend duel tegen RPC

18 november 2013
www.bladella.nl
In een enerverend duel weet Bladella de drie punten in eigen huis te houden, tegen een RPC, dat opviel door zijn felheid en de snelheid van drie grote spitsen. Uitslag: 3-2.

Veel afvallende ballen waren voor de Eindhovenaren, die dan ook een optisch overwicht hadden, zeker in de eerste helft.
 
Als eerste wapenfeit noteren we een vrije trap van Geert van Overbeek in de derde minuut; de bal verdwijnt over het doel. Vier minuten later krijgt Anel Selimovic de bal na een goede voorzet. Helaas volgt de bal weer dezelfde richting. Vanaf de tiende minuut zien we een sterker wordend RPC, dat vooral door zijn felheid en door het spelen van diepe ballen op de snelle voorhoedespelers, voortdurend voor gevaar zorgt. Ruud Leermakers weet ternauwernood een goal te voorkomen, door met een prima sliding de bal te ontfutselen aan Sander Schouwenaar, één van de uitblinkers aan RPC-zijde. Bladella krijgt in deze periode vooral weinig tijd, om het spel rustig op te bouwen, omdat de tegenstander er telkens net iets sneller bij is.
In de 35ste minuut is het dan toch raak voor RPC, als de snelle Philip v.d. Brekel de bal binnenschuift, na een snelle aanval van de doorgebroken Sidney Gakpo 0 - 1. Twee minuten later krijgt Tom Ansems de bal en staat pardoes vrij voor de keeper; hij vergeet echter te scoren. Geert van Overbeek ziet geel voor commentaar op de leiding en ook een unieke kans voor de Eindhovenaren om de  voorsprong uit te breiden tot 0 - 2. Paul Dijkmans, de redder in nood, gooit de bal uit naar Geert van Overbeek, die met een geweldige lange pass, de bal neerlegt op de stropdas van Tom Ansems, die vervolgens een prima voorzet aflevert aan Joris Hermans, en dus is de stand gelijk 1 - 1. Zo moet voetbal gespeeld worden.
 
Na de thee is de wedstrijd acht minuten oud als wederom de snelle spitsen van RPC een goede aanval opzetten, die door Guy van Merriënboer wordt binnen gewerkt 1 - 2. Tom Maas probeert het met een kopbal, die rakelings over gaat. Dan zien we twee wissels. Eerst komt Joris Evers in plaats van Geert van Overbeek, daarna Ard Kneefel voor Tom Maas. Meteen na de wissel ontstaat een grote kans voor RPC als weer Schouwenaar de bal tien centimeter aan de voor Bladella, goede kant van de paal, naast schuift. In minuut 69, breekt Joris Hermans door de verdediging, geeft de bal aan de erg goed ingevallen Ard Kneefel, wiens voorzet terecht komt bij Joris Evers, die  de 2 - 2 koppend aantekent.



Dan zien we Lars Pijnenburg in het veld komen voor Cas Vosters. Een erg aanvallend spelend Bladella krijgt nog diverse kleine kansjes, die verder geen doelgevaar opleveren, totdat in minuut 84 Joris Evers wordt gevloerd in het 16- meter- gebied. Uiteraard levert dit een strafschop op die door Anel Selimovic onberispelijk wordt binnen geschoten: 3 - 2. Vier minuten later ontstaat er een klein opstootje, als Ruud Leermakers een overtreding maakt. RPC  maakt nogal wat misbaar, maar meer dan een vrije trap en een gele kaart zit er echt niet in. In een heus slotoffensief van RPC  zien we de mee opgekomen keeper Sten Otter nog een kopstoot plaatsen, die door zijn collega aan Bladella-zijde voortreffelijk tot hoekschop wordt verwerkt. In de tien minuten durende naspeeltijd verdedigen de Tipmastboys de voorsprong en blijven fier overeind.
 
Mascotte Lars van de Put, hoort nog net dat Anel Selimovic tot Man of the Match gekozen is.


2013-11-18

17 november 2013


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven