Nieuws

Bladella pakt moeizaam de eerste periodetitel

04 november 2013
www.bladella.nl
Spanning volop afgelopen zondag in de Smagtenbocht. Er stond een periodetitel op het spel. Tegenstander Oirschot Vooruit kon, evenals Bladella de titel pakken.

Ook Rood Wit, dat speelde tegen Braakhuizen, kon nog periodekampioen worden. Bladella pakte uiteindelijk de periode door een zwaarbevochten overwinning. Tom Maas werd met een “Ibrahimovic goal” matchwinnaar.
 
Bladella begon sterk aan het duel. In de derde minuut was Joris Hermans dicht bij de openingstreffer. De bal kon nog juist tot hoekschop worden verwerkt. Daaruit resulteerde een hard schot van Geert van Overbeek dat net naast vloog. Oirschot Vooruit herstelde zich goed en langzamerhand kregen de gasten het beste van het spel. De solide defensie van Bladella gaf in deze fase echter nauwelijks kansen weg. Een kopbal van verdediger Joost Kemps was het enige echte gevaar dat Oirschot Vooruit kon brengen. Ook Bladella werd nauwelijks gevaarlijk. Verder dan een afstandsschot van Geert van Overbeek kwamen de Tipmast boys niet. Het spel werd slordiger wat leidde tot ideeëloos middenveldspel. De verdedigingen kwamen niet echt onder druk te staan. 
In de 38ste minuut mocht Anel Selimovic een hoekschop nemen. De bal kwam laag bij de eerste paal waar Tom Maas met een schot achter het standbeen langs de hele defensie van de gasten verraste en 1-0 aantekende. Daarna leken partijen weer wakker geschut. Tot aan de rust was het Bladella dat het spel dicteerde. Een strak schot van Joris Evers  en een inzet van Tom Maas waren het hoogtepunt voor de thuisploeg in deze fase.. 
 
De tweede helft begon met een sterk aandringend Oirschot Vooruit. Een scrimmage in de 54ste minuut bracht een gevaarlijke situatie  voor het Bladella doel. De bal caramboleerde naast. Het offensief van de gasten leverde pas in de 61ste  en 63ste minuut direct doelgevaar op. De Bladella defensie moest doelman Paul Dijkmans te hulp schieten door een bal van de lijn weg te werken. Daarna miste Oirschot voorwaartse Bram Meeuwis een prima scoringskans. Oirschot Vooruit wisselde; voor Thomas Mols en Koos Gloudemans kwamen Theun Derks en Bill van de Akker. Bij Bladella kwamen Joep van de Ven en Ard Kneefel voor Tom Ansems en Geert van Overbeek. Het leidde tot nog meer druk op de Bladella verdediging. Het was alle hens aan dek. Met een tomeloze inzet werd de 1-0 voorsprong verdedigd. Bladella mascotte Jesse Duijvelaar beleefde met het talrijke publiek spannende minuten. Toch was in deze periode de beste kans nog voor Bladella. Bij een uitval van Bladella in blessuretijd verraste Anel Selimovic bijna Oirschot doelman Joris Rickelman in de korte hoek. Na vijf minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter Elbersen de wedstrijd voor het einde.

De sterk spelende defensie van Bladella en een volledige inzet van alle spelers gaven uiteindelijk de doorslag voor de overwinning. Die laatste twee typeringen vormen de basis voor het succes in deze fase van het seizoen. Daarmee doen de jongens van trainer Jasper van Hoof duidelijk aan klantenbinding.
Moe maar voldaan konden de spelers met hun trouwe aanhang het periodekampioenschap gaan vieren. 

Verslag clubsite Oirschot Vooruit - Eindhovens Dagblad (Pascal Snijders)
Nog meer foto's op site Trompettercup.
2013-11-04

Bladella - Oirschot Vooruit 3 nov.2013 1 - 0


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven