Nieuws

Bladella door winst stevig aan kop

07 oktober 2013
www.bladella.nl
Doordat de concurrentie punten liet liggen en Bladella zelf de moeilijke uitwedstijd tegen Unitas’59 won, bedraagt de voorsprong op de nummers 2 en 3, Oirschot en V'waard, nu 3 punten.

Na vijf speeldagen krijgt deze topklassering nog meer glans als bedacht wordt dat al tegen twee belangrijke concurrenten voor de eerste plaats is gespeeld.
 
Tegenstander Unitas’59 kwam de eerste vier wedstrijden niet verder dan viermaal een gelijkspel. Men moest in die wedstrijden slechts twee tegengoals incasseren. Bladella wist dat het een tegenstander had die zou spelen vanuit een sterke defensie.
Nadat mascotte Douwe de Vries voorafgaande aan de aftrap Unitas doelman Hendriksen op sublieme wijze had gepasseerd, begonnen de twee partijen met snel en fris voetbal. Unitas’59 was in het veld wat sterker maar de beste kans in die fase was voor Joris Evers. Zijn schot ging echter over het doel. Er ontspon zich een levendige strijd waarbij de verdedigers er niet voor terugschrokken gemakkelijk hoekschoppen weg te geven. Kansen kwamen over en weer. Bladella kreeg steeds meer grip op het spel. Een steekpass van Ard Kneefel op Joris Hermans bracht laatstgenoemde in scoringspositie. Zijn schot kon echter op het laatste moment nog worden geblokt.
 
In de zestiende minuut kwam doelman Paul Dijkmans ongelukkig in botsing met een Unitasspeler. Met een lichte hersenschudding en een grote bult op het hoofd moest hij de wedstrijd verlaten en worden vervangen door Peter Bons.
 
Het spelpeil daalde daarna maar Bladella had meer balbezit. In de 27-ste minuut werd een hoekschop van Anel Selimovic te kort uitverdedigd zodat Geert van Overbeek in schietpositie kwam. Zijn schot werd door doelman Hendriksen half gepareerd waardoor de uitblinkende Tom Maas kon scoren. Bladella bleef daarna sterker maar verder dan een kopbal over het doel van Anel Selimovic op aangeven van Ard Kneefel, kwam Bladella niet. Aan de andere kant moest Peter Bons redding brengen op een inzet van Rik Strijbosch.
Bladella speelde de eerste helft uit door te trachten Unitasspelers vooruit te laten verdedigen. Dat weigerde men pertinent zodat de eerste helft als een nachtkaars uitging.
 
Unitas’59 ging in de tweede helft goed van start. Vooral via de linkerflank werd de ploeg gevaarlijk. Dat leidde in de 51-ste minuut tot de gelijkmaker. De snelle linkerspits Thijs Antonise kon de bal voor het doel brengen en centrumspits Roeland van Meijl scoorde fraai met het hoofd. Even later was dezelfde speler dicht bij een tweede treffer toen hij profiteerde van een misverstand in de Bladella defensie. Zijn schot ging rakelings naast. Direct daarop belandde de bal via een snelle counter op de paal van het Bladella doel.
Bladella herpakte zich maar zag Joris Evers met een blessure het veld verlaten om te worden vervangen door Jan Beelen. De moegestreden Tom Ansems werd vervangen door Mvubu Nzau-Ngola. Ook Unitas’59 wisselde.
 
De partijen hielden elkaar daarna goed in evenwicht. Toen echter Jan Beelen met een blessure moest uitvallen leek het pleit beslist. Bladella moest verder met tien man. Dit spoorde Unitas’59 aan om verdedigend risico’s te nemen. Dat was een kolfje naar de hand van de handige Bladellaspitsen Joris Hermans en Anel Selimovic. Deze laatste scoorde slim na een misverstand in de Unitasdefensie en bracht Bladella op voorsprong. Vier minuten voor tijd miste Unitas’59 de kans op de gelijkmaker. In blessuretijd mocht Anel Selimovic zijn tweede scoren uit een toegekende strafschop.
De Tipmast Boys sleepten drie zwaar bevochten punten mee naar Bladel. 
2013-10-07

Unitas '59 - Bladella 1 - 3


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven