Nieuws

Bladella wint in erg rommelige wedstrijd van RKDSV

30 september 2013
www.bladella.nl
Drie RKDSV-spelers krijgen op het eind hun 2e gele kaart en ook trainer Smetsers mag vertrekken: Bladella - RKDSV 2-7 (geel); op scorebord na 90 minuten: 3-2.

Keeper Hoosemans  van Diessen breekt tijdens het warmdraaien voor de wedstrijd zijn vinger, waardoor de match een kwartier te laat begint. Teun Fonken, keeper van het derde, is zijn vervanger.
 
Joris Hermans krijgt zijn eerste kans al na vier minuten, maar zijn schot gaat voorlangs. Nog binnen het kwartier krijgen zowel de voetballers als de toeschouwers, het eerste teken dat de scheidsrechter een zeer stipte man is. Na commentaar krijgt Janssen van RKDSV de eerste gele kaart. Er zouden er nog vele volgen. Na een mooie dribbelsolo van Joris Hermans, volgt een handsbal van een verdediger, waardoor Bladella de mogelijkheid krijgt  om de 1  -  0 aan te tekenen In de 17de minuut  scoort Anel Selimovic vanaf de penaltystip.
Het tweede kwartier  is  Bladella de beter voetballende ploeg.  RKDSV probeert met hard werken en fysiek  verdedigen overeind te blijven, wat tot de thee ook lukt.
We zien wederom geel voor een Diessenspeler  in de 33ste minuut van een zeer aanwezige scheidsrechter. Dat het dribbelspel  toch een van de mooiste aspecten van het voetbal is, zien we als Tom Maas aan  een mooie solo begint, die eindigt met een slap schot naast de doelpaal. Vijf minuten later laat Joris Hermans  zien, dat ook hij dit onderdeel van het spel beheerst. Zijn actie eindigt met een corner, die even verder over de achterlijn verdwijnt. Rust.
 
Ard Kneefel verbaast vriend en vijand in de 51ste minuut met een schitterende lob, die vanaf 20 meter over de verbouwereerde keeper van RKDSV in het doel belandt:  2 – 0. De mooiste actie zien we in minuut 56, als de bal na drie keer een een-tweetje tussen Tom Maas en Ard Kneefel op het hoofd van Joris Hermans terecht komt, die net over kopt. Zo mooi kan voetbal zijn. Even later wordt de nog niet fitte Geert van Overbeek vervangen
door Joep van de Ven, wiens voorzet resulteert in een ware scrimmage voor de goal, wat uiteindelijk  de inleiding is tot de 3  -  0 van Ard Kneefel, die daarmee zijn tweede goal scoort. Meteen vanaf de aftrap, komt de bal terecht bij Job Janssen, die de aansluitingstreffer maakt, door een gelukkige lob, die via een Bladella-speler over keeper Dijkmans het net vindt.
In de 68ste minuut  verdwijnt de bal met keeper en al in het RKDSV-doel.  Helaas keurt de scheidsrechter de goal af, wegens duwen van Joris Hermans. Joris Evers maakt plaats voor Jan Beelen. De 3  -  2 valt in de 79ste minuut, wanneer RKDSV een strafschop krijgt, wegens vasthouden door Ruud Leermakers. Zo komt een veilige 3 – 0 nog in gevaar!
Pim van Erp krijgt het op zijn heupen , als hij vanaf de middellijn aan een solo begint, die helaas zijn einde vindt, in een schot op de keeper. Met nog twee minuten op de klok, krijgen RKDSV-spelers  Mark de Brouwer, Job Janssen en Hans de Brouwer, een rode kaart, niet zozeer wegens grof spel, maar vooral wegens praten. Ook trainer (en oud bekende) John Smetsers blijft dit lot niet bespaard.
Jammer dat in een verder sportieve wedstrijd zoveel kaarten moeten vallen; dit heeft RKDSV niet verdiend.  Op het eind van het liedje blijven de drie punten in Bladel, mede dankzij Man of the Match Tom Maas en mascotte Giel van Hoof. Over het geheel, was het niet oogstrelend, maar wel effectief.

verslag RKDSV-site
2013-09-30

Bladella - RKDSV 29 september 3 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven