Nieuws

Bladella tegen John Smetsers

28 september 2013
www.bladella.nl
John Smetsers was van 2003 tot 2007 hoofdtrainer bij Bladella. Zondag is hij met zijn RKDSV, 'de Trots van Diessen', te gast op de Smagtenbocht.

Uit de spannende pot in Bergeijk wist de formatie van Jasper van Hoof slechts een puntje over te houden. Bladella was een uurtje lang wat sterker maar verzuimde toen de verdiende 0-1 voorsprong uit te bouwen. Dat werd op het eind afgestraft door de manschappen van Frans Verbeek. Het had zelfs niet veel langer moeten duren. Bergeijk had in het laatste kwartier meer adem over en werd steeds dreigender. Dat ‘onheil’ riep blauwwit over zichzelf af. Door in die fase steeds meer ‘teruguit te kruien’ werd de blauwgele druk (te) groot. Gelukkig werd maar 3 minuten blessuretijd bijgeteld…. Zondag belooft weer een spannende pot te worden.
 
Vier jaar
John Smetsers was tien jaar geleden vier jaar lang Bladella’s hoofdcoach met als hoogtepunt in 2005 promotie naar de 2e klasse. Die beslissingswedstrijd in Bergeijk tegen De Valk staat nog steeds met een goud randje in de boeken (3-4 winst in de verlenging!). John is nu zijn trainersloopbaan in zijn woonplaats Diessen aan het afronden. Niet ‘uitbollen’, maar nog steeds gruwelijk fanatiek.
 
‘Trots van Diessen’
Als tweede geëindigd promoveerde RKDSV vorig seizoen naar de 3e klasse. Voor een kleine gemeenschap als Diessen is dat superknap. De laatste drie seizoenen kwam RKDSV uit in de 4e klasse. Daarvoor, van 2007 tot 2010, was ‘de trots van Diessen’ ook al 3e klasser. Onder de huidige Bergeijk-trainer Frans Verbeek werd in 2007 het kampioenschap binnengehaald. Die periode stonden blauwwit en zwartwit twee jaargangen tegenover elkaar. Met 2-7 en 3-2 (2008/2009) en het seizoen daarna met 1-3 en 2-0 was Bladella steeds de sterkste.
 
Strijdbaar
Smetsers: “Elke wedstrijd met opgeheven hoofd het veld af en erin blijven, dat is de doelstelling. Meer mag er niet verwacht worden van een club met 250 leden”. Dat wil allerminst zeggen dat de drie punten zondag automatisch op de Smagtenbocht blijven. Met 2-0 verlies tegen Valkenswaard, maar 2-2 gelijk tegen Oisterwijk en 2-0 winst bij Acht is men volgens planning gestart. John zal zijn team uitermate scherp aan de start zetten in de jacht op punten. ‘Bonuspunten’ voor RKDSV, want Bladella is favoriet, en daarvoor gaan de bezoekers extra gemotiveerd kleedlokaal 8 uitkomen!
De Tipmast Boys kunnen dus op een strijdbaar Diessen rekenen. De blauwwitte vaandeldragers weten wat daar het antwoord op moet zijn. Mascotte Giel van Hoof (E1) kijkt vol spanning uit naar de confrontatie tussen Bladella en RKDSV. En de supporters ook…!



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven