Nieuws

Een spannende Kempische pot eindigt in remise

23 september 2013
www.bladella.nl
Bergeijk - Bladella 1 - 1.  Zoals de stand kan doen vermoeden waren de beide ploegen aan de kop van de derde klasse ieder één helft de bovenliggende partij.

Het werd een boeiende partij waarbij de Bladella-supporters teleurgesteld waren over het aantal gemiste kansen en die van Bergeijk over het feit dat scheidsrechter Manichand aan het einde van de tweede helft niet nog een paar minuten liet doorspelen.
 
Met mascotte Jan Lavrijsen van E1 op de bank naast trainer Jasper van Hoof startten de blauwwitten offensief met Ard Kneefel, Joris Evers en Joris Hermans in de voorhoede. Regelmatig braken ze door de Bergeijk defensie maar er werd niet gescoord. Dat Bergeijk een lepe tegenstander is bleek in de 22ste minuut toen de bal na een foutje in de achterhoede vervaarlijk voor langs ging. Er ontspon zich daarna een interessante fase met kansen aan beide zijden. In de 28ste minuut was Bladella kort bij een eerste treffer maar voorzet van Joris Evers en een opvolgend schot van Joris Hermans werden vakkundig geblokt. In deze fase speelde Bladella duidelijk beter en dat kwam tot uitdrukking door een aantal gevaarlijke corners. In de 35ste minuut kwam de Bladelse ploeg op voorsprong door een lage schuiver van Joris Hermans die daarmee een ferme pass door het midden van linksback Tom Maas keurig afrondde. Voor rust waren er nog meer doelkansen van Bladella-zijde maar ook moest Bladella doelman Paul Dijkmans zich in de 43ste minuut strekken bij een schot van Bergeijk-aanvoerder Ruud Willems.  
 
Tevredenheid na 45 minuten bij Bladella dus, en bezinning bij Bergeijk. Na rust was er eerst een langdurige blessurebehandeling van Bladella-goalie Paul Dijkmans maar hij kon verder spelen. Het werd daarna een spannende strijd voor de blauwwitten maar door het speelveld klein te houden bezworen ze al vroeg het  gevaar van de geelblauwe voorwaartsen. Maar er kwamen problemen met geel voor Ruud Leermakers en Anel Selimovic, die beiden overigens een goede wedstrijd speelden.

In de 65ste minuut was er een prachtige mogelijkheid op 0 – 2 toen Joris Hermans zichzelf, recht voor doel, prima vrij speelde maar hoog overschoot. Een tweede doelpunt had de wedstrijd doen kantelen maar nu kwam Bergeijk steeds weer gevaarlijk opzetten. De Bladella-verdediging moest terug. In de 74ste minuut werd een schot van Bergeijk-aanvaller Robin Vick nog gestopt maar tien minuten later brak de snelle Samim Yusofi weer op links door, haalde de achterlijn en liftte de bal over alles en iedereen bij de tweede paal in het doel. Daarmee was de stand gelijk: 1-1. Bergeijk bleef aandringen en het was de jonge doelman Paul Dijkmans die zij keeperstalenten in de laatste minuten kon tonen.
 
Uiteindelijk moest Bladella tevreden zijn met de puntendeling hoewel de volle winst een groot deel van de wedstrijd in het zicht was geweest. Donderdag dus waarschijnlijk geen vette traktatie van de trainer maar volgende zondag wel weer een nieuwe kans. Dan ontvangen de blauwwitten RKDSV voor alweer een Kempische derby. De ploeg uit Diessen staat nu in de middenmoot en moest afgelopen zondag met 0 – 2 het hoofd buigen voor SV Valkenswaard. Het team zal zich in Bladel de spreekwoordelijke kaas zeker niet van het brood laten eten. Dat wordt dus weer een interessante en waarschijnlijk een even spectaculaire wedstrijd als die tegen Bergeijk. Supporters op uw post!!!

klik hier voor verslag Bergeijk-site en ED.nl
2013-09-23

Bergeijk - Bladella 1 - 1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven