Nieuws

Derbytopper Bergeijk - Bladella

21 september 2013
www.bladella.nl
Met de volle winst uit de twee gespeelde wedstrijden heeft Bladella samen met Bergeijk de leiding in 3D. En dan is de wedstrijd in Bergeijk niet alleen een derby maar ook een vroege topper.

Spectaculair en spannend, dat was het zondag op de Smagtenbocht tegen de sterke titelkandidaat Valkenswaard. In deze aantrekkelijke slijtageslag was Bladella de meest gelukkige. De vorig seizoen niet verwende blauwwit supporters, met mascotte Tim van Heeswijk voorop, waren nu dik tevreden. Er staat weer een team wat passie uitstraalt en dat wordt hooglijk gewaardeerd. ‘Bananenvoetbal’ noemde Van der Palen het blauwwitte spel. De nederlaag was voor de bosuilentrainer klaarblijkelijk azijnzuur. Hoe het ook zij, de amusementswaarde was wel hoog!
 
Topper
Met de volle winst uit de twee gespeelde wedstrijden heeft Bladella samen met Bergeijk de leiding in de 3e klasse. En dan is de volgende wedstrijd uit tegen Bergeijk niet alleen een derby maar ook een vroege topper.
In 2006 degradeerde Bergeijk naar de 4e klasse en had zes jaar nodig om weer in de 3e klasse terug te keren. Met Peer van Kemenade aan het roer (nu bij Acht trainer) kon in 2012 het kampioenschap gevierd worden.
 
Sterke defensie
De blauwgele vaandeldragers zijn thuis ijzersterk. Hoewel de ploeg pas in de voorlaatste wedstrijd zich definitief veilig wist te spelen kon alleen NOAD en Unitas’59 op De Bergerheide de volle winst pakken. De solide defensie o.l.v. goalie Lars van Breukelen werd vorig seizoen in 3D, op VOAB na, het minst gepasseerd. Zelf scoren ging wat moeilijker (waar hebben we dat meer gehoord…), want alleen Reusel Sport wist minder het vijandelijke net te beroeren. De oogst na 22 duels was 26 punten met een doelsaldo van 25-29.
 
Koploper
De nieuwe competitie o.l.v. de fanatieke nieuw coach Frans Verbeek (ex RKDSV, Reusel Sport en Stiphout V) begon goed voor Bergeijk. Door het team van de snelle Kees Theuws (2x) en de behendige en soms onnavolgbare Samim Yusofi werd in twee wedstrijden al 6x gescoord. In Dommelen met 1-3 winnen en GSBW met lege handen naar huis sturen is een 100% score.
 
De derbywinnaar van zondag komt alleen op kop. Blauwwitte harten, kom met z’n allen naar de Eerselsedijk om de Tipmast Boys formatie van Jasper van Hoof naar een goed resultaat te loodsen! Jan Lavrijsen (E1) zit als mascotte op de bank. Dat belooft al veel!



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven