Nieuws

Column: Pauw

08 september 2013
www.bladella.nl
"We spelen zaterdag tegen Bergeijk," zei jongste. "Tegen F6. Ze spelen met geel en blauw." Hij had het opgezocht.

"Het is een team met allemaal meisjes," vertelde hij er in een bijzin bij.
Ik moest dat even verwerken.
Allemaal meisjes. Dat betekende een ploeg met paardenstaarten. Speelsters die na een trap tegen de bal checken of de lak op de schoenen nog intact is. En een ingooi weigeren, omdat er een nagel af kan breken.
Mijn scepsis tegen vrouwenvoetbal gaat ver terug. Met mijn vrienden oefende ik vroeger elke dag om de bal hoog te houden, we schaafden dagelijks aan onze techniek op het veldje achter school. Op die momenten speelden de meisjes uit de klas met hun barbie of bedachten een dansje op Trojan horse  van Luv'. Hoe dachten ze ooit die achterstand in te halen?
Mijn vriendin kreeg lucht van mijn bedenkingen. Ze heeft zelf vele jaren vrouwenvoetbal in de fraaie benen en lachte schamper om mijn middeleeuwse redenering.
"Ik denk dat die meisjes je erg gaan verrassen," zei ze.
Om een lang verhaal kort te maken: het werd een hele happening. Jongste en zijn maten hadden hun handen meer dan vol aan die meiden. Okay, ze droegen het haar in een staart, maar ze waren fysiek sterker, tactisch rijper en gooiden de bal zonder mopperen in. Met de billen tegen elkaar sleepte het team van jongste een 3-2 overwinning uit het vuur. Later, in de kantine, vatte jongste de zaterdagochtend treffend samen: "Die meiden speelden goed, man."
Intussen weet zijn moeder, als enige vrouw in een mannenhuishouding, wel raad met haar positie. Zonder woorden haalt ze haar gelijk. Al dagen paradeert ze trots als een pauw door het huis. Ze laat me geen andere keus: als een slaaf poets ik haar veren.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven