Nieuws

Bladella uit de beker; de competitie kan beginnen!!

02 september 2013
www.bladella.nl
Met gelijke spelen tegen Nemelaer (3-3) en RKTVV (2-2) en een 1–0 verlies bij 3e klasser Wilhelmina Den Bosch is Bladella traditioneel weer snel klaar met het bekeravontuur.

Mooi gezegd kan trainer Jasper van Hoof met zijn selectie de aandacht nu helemaal op de competitie richten.
 
Zonder doelpunten kun je niet winnen
En dat zal nodig zijn. De 1 – 0 nederlaag kwam onverwacht, zeker na een eerste helft waarin Bladella het betere van het spel had en de Bossche voorwaartsen het felroze shirt van Bladella-doelman Peter Bons alleen nog maar als een stipje in de verte hadden gezien. In de tweede helft was het anders: de Bosschenaren kregen veel goede kansen en de Bladella voorhoede stelde daar maar weinig gevaarlijke acties tegenover. En dan geldt de oude voetbalwet: als je als sterkere ploeg in de beginfase geen doelpunten maakt, krijg je er later wel om je oren.
 
Bladella aan de bal
In het eerste half uur was er een goede mogelijkheid voor Anel Selimovic, was er een afgebogen schot van Geert van Overbeek en punterde Joris Hermans na een goed opgezette aanval de bal in het zijnet. Jammer dat daarna zowel Joris Evers als Ruud Leermakers wegens buitenspel werden teruggefloten. In de 33ste minuut moest Peter Bons een eerste keer handelend optreden. Dat maakte duidelijk dat de Bladella-verdedigers niet straffeloos de ene na de andere fout konden blijven maken. Maar zolang het geschut van de Bossche ploeg zo onzuiver gericht stond als in die eerste helft was er weinig gevaar te duchten.
 
Eén fout werd afgestraft
In de eerste tien minuten van de tweede helft waren er twee schoten op het Bossche doel die gevaar stichtten, ook die van de naar het middenveld doorgeschoven Geert van Overbeek. Maar de aanvallen van Wilhelmina werden talrijker en ook gevaarlijk. Zolang de Bosschenaren solo voor Peter Bons opdoken had de ervaren doelman er geen moeite mee. In de 25ste minuut dook er, na weer een verdedigingsfout, een vrijstaand duo voor hem op en de vrije man schoof de bal onhoudbaar in de hoek: 1 – 0. Bladella kon er in het laatste kwartier maar weinig meer tegenover stellen en de Wilhelmina-aanvallers blonken weer uit in het missen van opgelegde kansen.
 
Een ferme uitdaging
Het Bladella-team is een jonge ploeg waarin nieuwkomer Cas Vosters in de tweede helft met Tom Maas als centraal duo opereerde. Het vertrek van de man of the match van het vorig jaar, centrale verdediger Max Jansen, deed zich voelen. Op het middenveld werden veel acties keurig en met enthousiasme opgezet maar die stierven te vaak al snel in schoonheid. Er was teveel balverlies. De blauwwitte voorwaartsen werden te weinig bereikt, met name aanvoerder Ruud Leermakers en Joris Hermans stonden teveel op een eiland. Het trainersduo Jasper van Hoof en Peter Cosijns zal het de komende weken als een ferme uitdaging zien van dit jonge en enthousiaste team een goed voetballende eenheid te maken. Hopelijk is dat volgende zondag al te zien bij de eerste wedstrijd van de competitie, uit bij GSBW, de Goirlese Sportverening Blauw Wit 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven