Nieuws

Bladella viert 25 jaar jeugdkamp

15 augustus 2013
www.bladella.nl
Jeugdkampen zijn niet alleen gezellig maar ook nog eens goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen (en van de leiders). Al 25 jaar gaat de Bladella jeugd op voetbalkamp!

Dit jubileum wordt a.s. zaterdag 17 augustus met een reünie voor (oud) leiders en kookstaf van ‘het kamp’ gevierd.
 
Jacques Lammers en Peer Hooijen waren in 1988 de initiatiefnemers van het eerste jeugdvoetbalkamp, dat in Bergeijk plaatsvond. Later werd er gesport in Eersel, Eksel (België), Veldhoven, Hoogeloon en Goirle. De laatste jaren wordt er steevast naar de prachtige accommodatie in Wintelre afgereisd, waar kampeerboerderij ’t Caves alle facetten biedt voor een aangenaam sportweekend. Ook worden er tegen de plaatselijke voetbalvereniging DEES al jarenlang vriendschappelijke duels afgewerkt, Bladella wordt er altijd enorm gastvrij ontvangen.
 
Bosloop
Als iemand kan vertellen wat zo’n jeugdvoetbalkamp nu eigenlijk precies inhoudt, is het Jeroen Schilders wel. Jeroen (39) maakte alle jeugdkampen mee, eerst als deelnemer en later als leider: ‘In de beginjaren was het puur een voetbalkamp, er werd heel de dag fanatiek getraind – vaak met gasttrainers - en daarna rusten want ’s avonds speelden we dan ook nog een wedstrijdje tegen de plaatselijke voetbalclub. Ook was er toen al de bekende bosloop in de vroege ochtend, die traditie is altijd in ere gehouden overigens. Later kwam er wat meer vertier en ontspanning bij kijken, zoals zwemmen, een barbecue en een bonte avond, maar de voetbalgedachte is altijd centraal blijven staan. Ook het kampvuur is altijd een mooi gezellig samenzijn. Als deelnemer heb ik altijd enorm genoten van het voetballen en de onderlinge saamhorigheid gedurende zo’n lang weekend. Als leider is het weer leuk om wat je zelf geleerd hebt aan anderen over te brengen.’
Het 25e voetbalkamp vond dit jaar in het eerste weekend van augustus plaats. Naast techniektraining werd er ook fel gestreden om het hardste schot en de strafschoppen- en jongleurstrofee. De prijzen gingen naar Emar Daniëls (man van het kamp), Jorn van Erkel (talent van het kamp) en Jesper van Erkel (beste speler van het kamp).
 
Mooie momenten
De 60-jarige Piet van Spreuwel was vanaf begin jaren negentig zo’n vijftien jaar hoofdleider van het kamp. ‘Daar kwam best veel bij kijken’, zo blikt Piet terug in de tijd. ‘Ophalen van de spullen, vrachtwagentje regelen, programma mee maken en zeker niet te vergeten de organisatie van de kookstaf (zie foto). Die zorgen er toch maar weer elke dag voor dat iedereen goed en gezond te eten heeft. Ik vond het altijd leuk om al die mannen met z’n allen lekker bezig te zien. De clubbinding wordt er extra door benadrukt en zowel de jongens als de leiders leren elkaar in zo’n weekend door en door kennen. Een geintje hoort er ook bij natuurlijk. Als je met marinier Wil Vialle een bosloop moest doen was je soms goed de klos, maar achteraf zijn het mooie dingen om op terug te kijken.’
Een andere voormalige hoofdleider, de 50-jarige Tom Maas, herinnert zich nog een ander leuk moment (zie foto): ‘In 2006 speelden we op de Oirschotse heide een partijtje beachvoetbal, we hebben daar toen van de kolonel nog speciaal verlof voor gekregen. Plotseling kwam er een horde tanks langs gevlogen, dat vonden de jongens natuurlijk geweldig om mee te maken. Ook de spooktochten waren altijd wel komisch: in het begin had iedereen veel praatjes maar naarmate het donkerder werd, werden sommige jongens toch wel heel erg stil..’

 
Reünie
Tom Maas was tevens de initiatiefnemer en organisator van de reünie in verband met het 25 jarig jubileum van het jeugdvoetbalkamp: ‘Een mijlpaal van zo’n prachtig evenement moet natuurlijk gevierd worden. Zaterdag 17 augustus komen we met alle leiders en kookstaf van de afgelopen 25 jaar nog een keer gezellig bij elkaar. Er staat onder andere een fotozoekrit op het programma en na afloop is er bij Bladella een gezellige barbecue en een quiz met ludieke voorvallen van de afgelopen 25 jaar. Dat zou dus wel eens heel erg gezellig kunnen worden, met dank overigens aan een van onze sponsoren: supportersvereniging WFC!’



bron: De lantaarn (Erik Schippers)

Voor al die trainers, begeleiders en kookstafvrouwen wordt a.s. zaterdag 17 augustus dus een Voetbalkamp Reünie gehouden: terugkijken op al die leuke momenten en de vele ludieke voorvallen.
Dat wordt een supergezellige dag! Iedereen die in de loop van die jaren meegewerkt heeft aan het slagen van dit uniek voetbalgebeuren bij Bladella is van harte welkom. Geef je nog snel op!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven