Nieuws

Rick Antonise gaat weg bij Bladella

23 juni 2013
www.bladella.nl
In de laatste competitiewedstrijd tegen Zwaluw VFC kreeg Rick Antonise aan het einde een publiekswissel. Dat was het (voorlopig) einde van een carrière langs alleen maar selectie-elftallen.  

‘Clubgevoel en gezelligheid zijn de kracht van Bladella!’
 
Waarom besluit Rick juist na dit seizoen te stoppen?
Ik ben een aantal malen eerder benaderd door PSV-amateurs, maar toen heb ik ervoor gekozen om bij Bladella te blijven. Dit jaar kwamen ze weer met de vraag of ik daar kwam spelen, toen ben ik akkoord gegaan. De reden is dat ik sinds dit jaar in Eindhoven woon en er ook al een aantal jaren werk (bij PSV jeugd). Verder heb ik alweer 10 jaar in het eerste gespeeld en ben ik ook wel toe aan een nieuwe uitdaging. 
 
Hoe kijk je terug op dit seizoen, en op je verdere carrière in het eerste?
Voor mij persoonlijk was dit een seizoen waarin ik vaak afwezig was door mijn verlichtingen bij PSV. Dan krijg je al snel het gevoel dat je je toch niet volledig kan inzetten voor het 1
e elftal. De momenten dat ik er bij kon zijn heb ik me 100% ingezet. Ik kijk terug op een seizoen waarbij we als team niet altijd compleet waren. We kregen wel veel nieuwe invloeden vanuit de jeugd door afwezige spelers en blessures. Je hebt dan niet het team dat 2e klasse waardig is en dan speel je dus ook in de onderste regionen.    

Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op je ontwikkeling als voetballer? Waarom denk je?
Dit is een moeilijke vraag. Iedere trainer had wel zijn eigen kwaliteiten. Er zijn dus ook steeds momenten geweest waarbij ik nieuwe dingen heb geleerd. Ik heb mezelf ieder seizoen verder ontwikkeld en zal dit de komende jaren ook beslist nog blijven doen.
 
Wat vind je positief aan Bladella, en ook negatief? Waar moeten we ons sterk voor gaan maken de komende jaren?
De kracht van Bladella is de eigen jeugd. Ik denk dat het belangrijk is dat de club zich daarmee doorontwikkelt. Er is door de jaren heen een kloof gekomen met aansluiting naar het eerste elftal. Ik denk persoonlijk dat de doorstroom een tijdje heeft stil gestaan en dat men nu inziet dat die verbeterd moet worden. Kijk naar de kleinste jeugd van Bladella, daar zit heel veel potentie in. Daar hebben wij met PSV-teams de laatste jaren vaak tegen gespeeld.  Dat is een goed teken. Over de oudere jeugd kan ik niet oordelen, ik heb daar te weinig wedstrijden voor gezien.
Wat ik het laatste jaar negatief vind bij Bladella is de ambiance en gezelligheid in de kantine. Het caféachtige gevoel moet weer terugkomen.


De donderdagavonden en de zondagen waren megagezellig. Die dragen echt bij aan de sfeer in de club. Dat clubgevoel en die gezelligheid zijn de kracht van Bladella. Ik heb dan ook echt het gevoel dat Bladella mijn club is. Ik heb met trots de kampioenswedstrijd gespeeld, maar ook zeker de Bladella - Reusel Sportwedstrijden. Dat is uniek in de Kempen: zoveel publiek en ambiance rond de wedstrijden. Geweldig, zoiets vergeet je nooit meer.

Wat ga je na je vertrek bij Bladella doen in voetballand? En in je persoonlijk leven?
PSV biedt mij veel kansen. Ik wil mezelf doorontwikkelen als trainer/analist. Nu train ik de E-jeugd, ben analist voor A1 en ben ik verantwoordelijk voor commerciële clinics. Omdat PSV mij deze mogelijkheden biedt ben ik in Eindhoven ook nog lang niet uitgeleerd. Voor de toekomst heb ik wel de ambitie om ooit een buitenlands avontuur aan te gaan maar van waar en wanneer heb ik nog geen idee. Ik sta altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en wil dan ook slagen in voetballand. 
 
Wanneer denk je dat jij als sporter geslaagd bent?
Mijn focus ligt vooral op mijn trainerscarrière. Ik voetbal zelf nog graag omdat ik verslaafd ben aan het spelletje voetbal. Ik wil altijd mijn grenzen verleggen en zie PSV-amateurs dan ook weer als een nieuwe uitdaging. 
 
Zien we je nog ooit terug? Waar en wanneer?
Dat zou zo maar kunnen maar ik heb geen idee op welke manier. Misschien wel als trainer maar in eerste instantie als speler. Dan wil ik, zoals ik er nu tegen aan kijk, nog wel uitkomen voor het 1e elftal maar of dat mogelijk is puur aan mijn fysieke gesteldheid. 



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven